De Resident Evil Re:Verse gesloten beta is live gegaan en daardoor zijn er een aantal video’s opgedoken die de gameplay van het spel in actie laten zien. De game bestaat uit een soort van Deathmatches voor vier tot zes personen. Spelers kunnen hierbij klassieke Resident Evil-personages zoals Leon Kennedy, Claire Redfield en Jill Valentine besturen.

Het doel van de modus is om capsules met een virus te verzamelen. Hoe meer capsules je verzamelt, des te meer schade je toebrengt en hoe accurater je kan schieten. Mocht je sterven, dan verander je in een van de monsters uit de serie, waarbij het type monster bepaald wordt door het aantal capsules van het virus dat je al verzameld hebt.

Wapens en vaardigheden zullen uniek zijn voor elk personage en afgaande op de beelden doet de game ons meer aan een traditionele actie-multiplayer denken, dan bijvoorbeeld Resident Evil: Resistance. Dit was de multiplayergame die bij Resident Evil 3 Remake zat.

De game, Re:Verse, zal gratis zijn voor de spelers die Resident Evil 8: Village aankopen en is beschikbaar vanaf 7 mei. Hieronder zijn beelden te zien die de gameplay tonen met Claire Redfield.