Vorige week liet Sony weten dat zij op de hoogte zijn van het nijpende tekort aan PlayStation 5 consoles, en dat ze graag op korte termijn de productie willen opschroeven. Als we echter een recent rapport van Bloomberg mogen geloven, zullen de tekorten aan consoles erger worden voordat ze zullen verbeteren.

Het Amerikaanse medium stelt dat de tekorten aan onder andere de PlayStation 5 en Xbox Series X consoles komen vanwege de grote vraag naar een bepaald onderdeel: zogeheten ‘semiconductors’. Omdat er door de coronapandemie verschillende leveringsketens zijn gesloten, verliezen ‘kleinere’ opkopers zoals Sony en Microsoft ladingen van deze semiconductors aan grote techgiganten.

Niet alleen Sony en Microsoft hebben met dit probleem te kampen. GPU-fabrikant Nvidia heeft al maanden problemen met het leveren van zijn nieuwe RTX-lijn aan grafische kaarten. Ondertussen is de vraag naar elektronische producten ook gestegen, gezien men veel meer thuis zit en dus op zoek is naar ander vermaak.

TSMC en Samsung Electronics Co. zijn hard bezig om de productie van deze onderdelen te verhogen, maar het uitbreiden van de maximale capaciteit vereist miljarden euro’s en jaren planning om het op de rails te krijgen.

Sony blijft echter ambitieus en hoopvol, recentelijk gaf het Japanse bedrijf nog te kennen dat ze voor het aankomende fiscale jaar bijna 15 miljoen verkochte PlayStation 5-units willen bereiken.