Ubisoft heeft vanavond de free-to-play first-person shooter Tom Clancy’s XDefiant aangekondigd. Een shooter die realistische gunplay de boventoon laat voeren en dat op basis van verschillende facties. Deze facties zijn weer gebaseerd op eerdere games in het Tom Clancy universum. Elke factie heeft zijn eigen kenmerken, maar als speler kun je wel geheel een eigen loadout samenstellen.

De kern van de gameplay bestaat uit classes, gunplay en gear, waarbij de nadruk tijdens de presentatie continu op realistisch gedrag van de wapens gelegd werd. Iets waar Mark Rubin, game director, wel mee uit de voeten kan. Rubin werkte eerder bij Infinity Ward aan de Call of Duty franchise. Met deze game wil Ubisoft een andere attitude aan de Tom Clancy games geven, wat meer rebellerend is tegenover de normaal vrij serieuze toon.

Op 5 augustus zal er een eerste online test plaatsvinden en je kan je daarvoor aanmelden via deze website.

  • Persoonlijke speelstijl – Pas je Defiant aan naar je eigen speelstijl. Kies je factie, eigenschappen, vaardigheden en ultra’s. Je hebt de keuze uit een arsenaal aan primaire en secundaire wapens, uitbreidingen en een apparaat om je uitrusting mee af te maken. Daarna kun je altijd iets anders kiezen om je aan te passen aan het constant veranderende slagveld.
  • Competitieve confrontaties – Tom Clancy’s XDefiant heeft verschillende lineaire en competitieve 6v6 arena-speltypen, zoals Domination en Escort. Er is een grote hoeveelheid unieke maps die telkens roteren, waardoor geen enkele match hetzelfde aanvoelt.
  • Diverse facties van Defiants – Facties van Wolves, Outcasts, Cleaners en Echelon strijden op iconische locaties, maar dat is nog maar het begin. We blijven nieuwe opties toevoegen aan ons team van Defiants en halen onze inspiratie uit alle personages en vaardigheden uit het Clancy-universum en daarbuiten.