De servers van LittleBigPlanet 3 zijn al langer dan 4 maanden offline geweest door voortdurende aanvallen. Daar is echter verandering in gekomen met een nieuwe update voor de game, die lang niet bij iedereen voor een hoop vreugde zal zorgen.

In een bericht op Twitter excuseert men zich voor het langdurig offline zijn van de servers en het lange wachten op een oplossing voor het probleem. Met update 1.27 die is verschenen, heeft men de servers en de daaraan gekoppelde 10.000.000+ community levels terug online gebracht voor gebruikers van de PlayStation 4.

Dat lees je goed, enkel de PlayStation 4. De ontwikkelaar heeft namelijk de moeilijke beslissing moeten nemen om de servers voor LittleBigplanet (ook de PS Vita versie), LittleBigPlanet 2 en LittleBigPlanet 3 (PS3) definitief te sluiten. Deze beslissing werd genomen om de veiligheid van de gehele community te verzekeren.

Gelukkig kan je alle levels, buiten die op de PS Vita, spelen in de PS4-versie van LittleBigPlanet 3. Daarnaast zijn alle story levels en alle aangekochte DLC nog steeds beschikbaar op de getroffen games, waarvan de servers offline werden gehaald.