Vorige week is dan eindelijk het langverwachte vijfde deel van de Soul Calibur franchise aangekondigd. Soul Calibur V staat gepland om in 2012 uit te komen en zal verdergaan waar deel vier is gebleven. Ditmaal speel je vooral met Patroklos en Pyrrha, de kinderen van Sophitia.

Verdere details van Soul Calibur V hebben wij vandaag voor jullie. Zo weten we dat het nieuwe verhaal zich 17 jaar na Soul Calibur IV afspeelt en dus verder gaat met de nieuwe generatie, zoals Patroklos en zijn zus Pyrrha. Beide zijn geïnfecteerd door het kwaad van de Soul Edge, waar de één voor het goede vecht en de ander voor het slechte in de wereld.

Verder zijn beide zwaarden, de Soul Edge en Soul Calibur, opnieuw ontworpen. Ditmaal zijn het korte zwaarden waardoor ze makkelijker te behandelen zijn. Dit zal later in het verhaal als je de game speelt duidelijker worden.

Soul Calibur V zal ook een uitgebreide online multiplayer modus bevatten waar je veel gevechten kan gaan beleven. Daarnaast komt er ook een modus waarbij je jouw eigen personage kan maken. Tevens zullen er in Soul Calibur V, net als in voorgaande delen, gast-personages zich warm maken voor de strijd die niet in deze wereld thuis horen.

Als laatste hebben we voor jullie de eerste drie artwork van Soul Calibur V voor jullie die je hieronder kan bekijken.