Hands-on: Dead Island – Stel, je gaat op vakantie naar een prachtig eiland samen met je gezin, je wordt wakker en opeens is de hel losgebroken. Er heerst een virus waardoor je in een zombie kan veranderen. Wat moet je doen? Keihard actie ondernemen en proberen te redden wat er te redden valt! Dat is het doel op Dead Island in de gelijknamige game.

Wij waren op bezoek in Club Cabane in de haven van Antwerpen. De setting was duidelijk, de sfeer ademde hetzelfde als Dead Island uit. De producers van de game bij Techland namen ons mee om een voorproefje te nemen op het eiland in de game. Wordt Dead Island zomaar een zombie slasher of is het veel meer? Daar zijn wij achter gekomen en daarom deze hands-on met vooral veel beeldmateriaal.

The sun is shining

Het verhaal is duidelijk: je wordt wakker op het eiland waar jij met je gezin op vakantie bent en de hel is losgebarsten. Het barst er van de zombies en jij kan staan en lopen waar je wilt. Het is een open wereld met missies in het verhaal. Daarnaast heb je ook nog tal van side-missies die je kan voltooien.

Slash that zombie!?

De producers van de game zeggen dat Dead Island niet alleen een zombie slasher is, maar vooral ook een Action-RPG. Door wat wij te zien hebben gekregen, klopt dat ook wel. Er zit een mooi RPG-element in dat vooral om je wapens gaat. Je kan niet zomaar een wapen upgraden, want je hebt bijvoorbeeld wel het materiaal en de blauwdruk ervoor nodig.

Gameplay beelden Dead Island

http://youtu.be/u_w-XVDRZCc

Ook de vijanden variëren enorm. De één die valt snel aan, terwijl de ander brute kracht gebruikt. Dit zodat elke aanval een net iets andere tactiek vereist. Tevens is de game geheel in First Person, wat je ook doet. Ben je lopend onderweg of pak je bijvoorbeeld een auto, dan blijf je in het First Person perspectief.

Sam B

Sam B is één van de personages in de game en de voorheen beroemde rapper. Na jaren succesvol te zijn geweest is hij in een diep dal gevallen en doet hij alleen nog locale optredens. Zo ook op dit eiland bij het Royal Palms Resort Hotel, waar hij vooral zijn bekendste nummer ‘Who do You Voodoo?’ ten gehore brengt.

Voorheen was Sam B een zelfverzekerde jongeman vol trots, maar na een historie van drugs, alcohol, verkeerde vrienden en slechte adviseurs is hij alles kwijt geraakt. Door optredens te doen zoals in het Royal Palms Resort Hotel probeert hij terug te komen en zijn geld eerlijk te verdienen, alleen dan slaat het noodlot toe op Dead Island.

Aflsuiting

Tijdens deze hands-on hebben we dus eventjes mogen proeven aan Dead Island. Tijdens deze leuke middag is ook duidelijk gemaakt dat er geen voorkeur is voor een gameconsole. De game wordt geen port van de ene naar de andere gameconsole, aldus de ontwikkelaars. Dead Island wordt niet zomaar een zomie slasher, maar er komt een uitgewerkt RPG-element in met een duidelijk verhaal. Wanneer de game nu uitkomt is nog niet bekend gemaakt, maar we kijken er alvast naar uit. Bekijk hieronder nog maar eventjes de mooie artwork en prachtige screenshots van Dead Island.

Artwork en screens Dead Island