Er is de laatste tijd nogal wat te doen omtrent EA, de FIFA-games en de bijbehorende internationale voetbalbond. De ontwikkelaar annex uitgever wil maar wat graag de licentie met FIFA verlengen, maar de laatstgenoemde blijkt een exorbitant bedrag van 1 miljard dollar te vragen voor een 4-jarige licentie. Dat schoot bij EA in het verkeerde keelgat en het zag er een tijd naar uit dat de FIFA-games straks door het leven gaan als EA Sports FC.

Of toch niet? Een bestand met de naam ‘ml_release_debug_23’ op SteamDB verwijst namelijk in de beschrijving naar dat er op dit moment getest wordt voor FIFA 23. Daarmee lijkt het allerminst zeker hoe de toekomst voor de franchise eruitziet, hoewel EA dus met EA Sports FC wel alvast een alternatief klaar heeft staan. Op hun beurt heeft de FIFA ook alvast stappen ondernomen door handelsmerken vast te leggen voor FIFA+ en FIFAe.

Het zal voor beide partijen in ieder geval een lastige keuze zijn. EA Sports loopt het risico om de merknaam FIFA kwijt te raken en de FIFA zal op z’n beurt op zoek moeten gaan naar een nieuwe ontwikkelaar óf zelf voetbalgames moeten gaan maken.

We houden het nieuws in de gaten en dit verhaal wordt ongetwijfeld snel vervolgd.