Afgelopen september werd de Evercade EXP – de opvolger van de Evercade – onthuld en er werd aangegeven dat de handheld op 24 november zou verschijnen. Helaas is de release nu uitgesteld.

Blaze Entertainment laat weten dat zij nog wat extra tijd nodig hebben om de puntjes op de i te zetten. Daarom is er besloten om de handheld uit te stellen naar 15 december. Dit geldt ook voor de (uitverkochte) Limited Edition-versie.

De Evercade EXP kost € 149,99 en daar zit de IREM Arcade 1 cartridge bij inbegrepen, die zes games bevat. Tevens zijn er achttien Capcom games op de handheld zelf geïnstalleerd, waaronder Mega Man X en arcade-versies van onder andere MERCS en Final Fight.

Er zijn ook genoeg andere cartridges beschikbaar, die ieder meerdere – hoofdzakelijk retro – titels met zich meebrengen. Het gaat dan om console en arcade titels. Er wordt ook een ‘home computer’-lijn opgezet en de eerste cartridge zal morgen beschikbaar zijn, namelijk de C64 Collection. Binnenkort komen daar ook Amiga-cartridges bij.