Ontwikkelaar Frictional Games heeft een nieuw deel in de Amnesia reeks aangekondigd. Amnesia: The Bunker is momenteel in ontwikkeling voor de PlayStation, Xbox en pc. Een specifieke releasedatum is nog niet aangekondigd, maar de titel zal in 2023 moeten verschijnen.

In Amnesia: The Bunker krijg je een semi open wereld met daarin slechts een klein aantal scripted gebeurtenissen. Spelers zullen daardoor meer vrijheid krijgen in hoe ze het avontuur beleven met ook willekeurige gebeurtenissen, die voor meer spanning moeten zorgen.

Met de subtitel is het natuurlijk duidelijk waar de game zich afspeelt. De setting is een bunker uit de Eerste Wereldoorlog en in de game speel je met een Franse soldaat die lijdt aan geheugenverlies en opgejaagd wordt door een mysterieus wezen. Aan jou om de puzzels op te lossen en gevaarlijke situaties op de best mogelijke manier naar eigen inzicht te benaderen.

Hieronder de key features van Amnesia: The Bunker en daaronder de trailer.

  • Player choice – emergent gameplay in a sandbox horror survival experience
  • Unscripted environment – objects, threats, and resources, change in every playthrough
  • Adaptive horrid threats – an ever-present gruesome creature that stalks the player.
  • Tactile immersion – all-new levels of interaction with the world through puzzle-solving and tool handling
  • Absorbing yet terrifying tale – experience hell on earth in a fictional appalling story
  • Engrossing atmosphere and tension – enhanced lighting effects and carefully designed sound effects for a real horror experience.