De laatste tijd is er al veel te doen geweest rondom de nieuwe game Wheelman van Midway. De game is gebaseerd op de gelijknamige film met Vin Diesel in de hoofdrol. Natuurlijk is Wheelman net als de film op een echte Hollywood-achtige manier gemaakt en heeft Vin Diesel zelfs zijn uiterlijk en stem verleend aan de game.

Het verhaal

In Wheelman ga je met de hoofdpersonage Milo, een undercover agent, naar Barcelona om te infiltreren tussen de bendes die de onderwereld regeren. Je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en moet zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren voor de verschillende bendes. Hierdoor kom je steeds bij belangrijkere personen van de onderwereld waar jij uiteindelijk informatie over moet zien te krijgen en proberen de bendes een halt toe te roepen. Dit allemaal in de mooie, zonnige stad Barcelona. Alles gebeurt met een hoop actie, achtervolgingen, schietgevechten of grote explosies, als jij maar je doel bereikt aan het einde van een missie.

Gameplay

Met Wheelman kun je er vanuit gaan dat je ruim 85% van de tijd onderweg bent met een voertuig. De ene keer rij je in een auto, dan weer in een vrachtwagen en vijf minuten later zit je weer op een motor. Dit alles kan bijvoorbeeld in één missie gebeuren. Als je onderweg bent in een missie en je auto raakt beschadigt, kan je zo vanuit je auto springen naar een ander voertuig zonder verder achterop te raken.

Wat deze game ook heeft zijn een soort van tijdvertragers. Met deze functie kan je een 360° spin maken om halverwege achteruit rijdend te schieten op je achtervolgers. Met de motor kan dit ook, maar dan rijd je alleen op je voorwiel. Met deze mogelijkheid kan je ook vanuit je positie beter mikken op de criminelen of hun voertuigen, zodat deze uit elkaar spatten of exploderen. Dit alles geeft een geweldige scene met veel explosie tot gevolg.

De besturing van de game is uniek en daar zal je dus aan moeten wennen. Zo zeggen de ontwikkelaars van Wheelman dat de besturing in de game simpelweg niet in een andere game voorkomt of gekopieerd is van een andere game. De besturing zal heel soepel gaan verlopen en makkelijk voor elke gamer zijn.Verwacht wordt dat je geen ingewikkelde combinaties hoeft te doen voor sommige eerder genoemde acties.

Graphics

De game is bijzonder gedetailleerd en de omgeving ziet er realistisch uit. Zoals eerder vermeld speelt het zich af in de wereldstad Barcelona en dit zie je ook heel goed terug. Zo zie je namelijk het plein met de Arc de Triomf (ja, in Barcelona is er ook één), de grote winkelstraat Ramblas en de wereldberoemde kathedraal La Sagrada Familia, die nog steeds niet is afgebouwd. De hoofdpersonage Milo lijkt sprekend op Vin Diesel, die op elk puntje is nagemaakt in de game.

Doordat de game zoveel actie heeft net als de film zelf, merk je bijna niet hoe goed de omgeving is nagemaakt. Alhoewel je daar weinig de tijd voor hebt, moet je als je de kans ervoor hebt goed om je heen kijken. Toch zijn we van mening dat de graphics van de game beter konden, omdat soms de omgeving te flets is.

Geluid

Eén groot pluspunt is er al: de stem van Vin Diesel. Deze intrigerende stem zoals je gewend bent van de acteur zet het verhaal goed neer. Ook alles om je heen is goed en duidelijk te horen, onder andere de explosies die je zal meemaken, deze kunnen echt oorverdovend zijn. De geluiden van de voertuigen zijn realistisch en zo heeft elk voertuig zijn eigen geluid. Schrik ook niet van de kogels die je letterlijk om je oren hoort vliegen, want alles is gewoon net als in een film duidelijk te horen. Soms wat overdreven, maar wat verwacht je dan van een Hollywood-game.

Conclusie

Al met al bevat de game enorm veel actie en ben je continu bezig. Er zullen weinig rustige momenten in de game zijn. Omdat de game echt thuis hoort in Hollywood, zal je er misschien wel aan moeten wennen dat niet alles even realistisch is, zoals je misschien bent gewend van sommige games. Maar uiteindelijk zal Wheelman toch veel speelplezier opleveren, zeker als je van ongelimiteerde actie houdt.