Electronic Arts heeft vandaag samen met Codemasters EA Sports F1 24 officieel uit de doeken gedaan, nadat dit eerder al werd aangekondigd. Je kan de eerste trailer van de racegame hieronder bekijken en ook kun je 31 mei in de agenda noteren.

Op die datum verschijnt de game voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc. Mocht je de Champions Edition aanschaffen, dan krijg je drie dagen eerder toegang tot de game. Hieronder de eerste beelden en daaronder een overzicht van alle vernieuwingen.

Vernieuwde circuits en audio uit F1-uitzendingen

Er zijn zowel op als buiten de circuits verbeteringen doorgevoerd. Bijvoorbeeld op Silverstone, dat een aanzienlijke update heeft gekregen om de authenticiteit van het circuit nog accurater vast te leggen. Ook zijn Circuit de Spa-Francorchamps, Lusail International Circuit en Jeddah Corniche Circuit van een update voorzien om ervoor te zorgen dat de in-game circuits overeenkomen met hun tegenhangers in het echte leven.

Om het gevoel van een authentieke race verder te versterken is er voor het eerst gebruikgemaakt van audiosamples van coureurs, afkomstig uit officiële F1-uitzendingen. Deze audio voegt een nieuwe dimensie toe, want hierdoor wordt het hoorbaar hoe coureurs reageren op gebeurtenissen tijdens de race. Tot slot wordt een racedag authentieker weergegeven dankzij nieuwe cutscenes en de vernieuwde presentatie.

Carrièremodus voor twee spelers

Als onderdeel van de vernieuwde carrièremodus kunnen spelers ook kiezen uit opkomend talent uit de F2, een icoon in de sport, of naam maken met een eigen coureur. Andere vernieuwingen die spelers dichter bij de sport brengen in deze modus zijn:

  • Verdien Recognition: Bouw reputatie op binnen de Paddock door objectives op het circuit te voltooien. Daarnaast draagt het voltooien van Contract Targets bij aan het binnenslepen van een nieuwe deal of maakt het de weg vrij voor geheime meetings om de concurrentie te slim af te zijn.
  • R&D-upgrades: De reputatie van een coureur is van invloed op de support die spelers krijgen van hun team. Hoe beter de reputatie, hoe gemotiveerder het team. Spelers kunnen zich volledig storten op een bepaalde innovatie, of hun resources uitspreiden voor ontwikkeling die beter gebalanceerd is.
  • Haal Accolades binnen: Naast prestaties op een korte termijn heeft iedere coureur doelstellingen voor een lange termijn, gebaseerd op verwachtingen voor een seizoen. Deze kunnen variëren van finishes in de top 10 tot bijvoorbeeld Pole Positions.
  • Race samen met een vriend: Bundel krachten of race als rivalen in de carrièremodus voor twee spelers. Tegelijkertijd zijn er individuele objectives om te voltooien, zodat spelers gefocust blijven om de nummer 1-coureur uit het team te zijn.
  • Challenge Career: Een perfecte introductie voordat een speler zich gaat wagen aan een seizoen dat uit 24 races bestaat. Stap in de schoenen van een vooraf geselecteerde F1-coureur en neem deel aan een reeks mini-seizoenen. Voting vanuit de community heeft invloed op de omstandigheden en circuits in toekomstige events.