http://playsense.nl/images/file/img_4ea69c37a2328.jpg

De aankondiging van vanmiddag dat GTA V eraan zit te komen heeft het internet laten exploderen. Binnen no-time was de game trending op Twitter en wordt erop Facebook nergens anders meer over gesproken. Knap staaltje marketing van Rockstar zou je denken, maar eigenlijk heeft het bedrijf niets meer gedaan dan een logo online zetten met een datum voor de trailer. Dit bewijst eigenlijk wel weer dat Grand Theft Auto veruit de meest populaire franchise onder de games is. Maar er zijn nog zoveel vragen die nog beantwoord moeten worden en één daarvan is, waar zal deze GTA zich afspelen?

De eerste teaser

http://playsense.nl/images/file/img_4ea6baae6f342.jpg Wellicht dat het plaatje hiernaast je nog bekend voorkomt, deze zat namelijk in de beschrijving van de Liberty City Stories uitgave van Grand Theft Auto IV. Deze ‘advertentie’ toonde aan dat het gedaan was met Liberty City en het tijd is voor een nieuwe stad. Op GTAForums verscheen toen een topic met een analyse van deze illustratie en daar kwamen een aantal interessante gokjes langs. Maar eigenlijk hebben we nooit echt wat af kunnen leiden uit de illustratie en is er nooit echt wat naar voren gekomen waar men zegt van, dit is het. Het bergachtige gebied doet in ieder geval mensen aan dingen zoals bijvoorbeeld de Grand Canyon denken wat weer vlakbij Las Vegas dicht. Ook staat er in de tekst links in het rood ‘available march everywhere’. Daarnaast doet de lucht van de illustratie ons denken aan de lucht van San Andreas, wellicht dat men teruggaat naar deze stad? Het is moeilijk te zeggen.

Het logo

Aangezien GTA altijd al bekend staat als game die gevoelige onderwerpen weet aan te snijden, zal dit ongetwijfeld in GTA V ook weer gebeuren. Als er iets is wat op het moment de gemoederen bezig houdt, dan is het de Occupy-beweging. De hele heisa rondom Wallstreet kan namelijk zomaar deel uitmaken van het verhaal in GTA V, als we namelijk kijken naar het logo van de game zien we iets interessants. De FIVE is namelijk in dezelfde stijl en lettertype als die van een dollar-biljet, maar ook die van een 5 pond biljet. Nu zouden wij het fantastisch vinden als GTA zich een keertje buiten Amerika gaat afspelen, zal London dan toch een grote kanshebber zijn?

http://playsense.nl/images/file/img_4ea6bc2c20f19.jpg

Welke stad zal het zijn?

We kunnen niets anders doen dan gokken welke stad het gaat worden, er zijn zoveel grote kanshebbers die geparodieerd kunnen worden in de nieuwe GTA. Eigenlijk maakt ons eigen Amsterdam zelfs nog een kans of wordt het toch Volendam? Ook kan het zijn dat Rockstar iets met China wil doen, zoals ze in Chinatown Wars hebben gedaan. Daar zou het prachtige Hong Kong of casino- en formule 1-stad Macau weer perfect bij passen.

Het is alleen veel leuker om jullie als lezer te laten stemmen, vandaar dat we een poll hebben gemaakt met steden waarvan wij denken dat ze zomaar eens de hoofdrol kunnen spelen in GTA V. Stem hieronder dus op de stad waarvan jij denkt dat die de grootste kans maakt.