Een vraag die op het moment bij meerdere mensen, waaronder Kotaku, speelt is; op welke platformen zal GTA V uitkomen? Dat de game op de PC, Xbox 360 en PS3 uit gaat komen kunnen we eigenlijk beloven, maar wat als we even verder denken. De PS Vita is een ontzettend krachtig apparaat en heeft in principe met twee analoge sticks en een prachtig scherm alles in huis om GTA te kunnen spelen.

Mocht het gebeuren dan zal het wellicht niet zo geavanceerd zijn als op de consoles, maar het is zeer goed mogelijk een port te maken naar de Vita. Ik bedoel laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal toch Uncharted voor de PS Vita gezien? Dus dat het apparaatje kracht heeft moge duidelijk zijn.

Rockstar heeft het overigens al eens eerder geflikt met Liberty City Stories en Vice City Stories op de PlayStation Portable. Deze games waren ook een regelrechte hit en alhoewel ze wat houterige animaties hadden bleef de ijzersterke gameplay van GTA intact. Hopelijk zal de trailer van aankomende week, 2 november, meer duidelijkheid geven over welke platformen de game uit gaat komen.