De meesten zullen het ondertussen al vergeten zijn, maar EA kondigde op de E3 aan dat Battlefield 1943 gratis bij Battlefield 3 zou zitten. Wanneer Battlefield 3 uitkwam, bleek dat de game er helemaal niet gratis bij zat. In plaats van de game krijgen de PlayStation 3 gebruikers de komende DLC één week vroeger. Omdat EA dit niet bekendmaakte, heeft een advocatenbureau het bedrijf nu aangeklaagd.

Het bureau vond het geen probleem dat de PlayStation 3 versie Battlefield 1943 er niet bij kreeg, maar ze vinden het niet kunnen dat EA het niet gezegd heeft. Veel mensen hebben voor de PlayStation 3 versie gekozen omdat ze dan de game er gratis bij kregen en dat vindt het bureau oneerlijk.

“misled and profited from thousands of their customers by making a promise that they could not, and never intended, to keep.”

Het advocatenbureau wil geen geld verdienen aan de zaak, maar wil dat gerechtigheid zal zegevieren. Dit kan volgens hen enkel wanneer Electronic Arts alsnog Battlefield 1943 gratis aanbiedt.