Of het de toekomst is van andere franchises is nog niet bekend natuurlijk, maar de mannen van DICE hebben de stap gewaagd en hebben voor de tweede keer een digitale versie van hun Battlefield franchise uitgebracht. Na het gratis Battlefield Heroes komt het bedrijf nu met een betaalde, digitale, Battlefield welke de subtitel 1943 met zich meedraagt. De digitalisering brengt enkele voordelen met zich mee, aldus het bedrijf, zo hoeft de consument niet meer naar buiten om zijn game op te halen, en kan de prijs gereduceerd worden en hoeft het niet perse een game te zijn die qua inhoud zo groot is als de grotere broers die in de winkel verkocht worden. Of dit een goede stap is geweest, lees je in onze review.

Zon, Zee en Strand

Ten eerste is er voor gekozen om het Tweede Wereld Oorlog thema alleen maar aan te houden rond het gebied bij de Pacifische oceaan. Er werd gekozen voor een map aanbod van drie, en wanneer de community 43 miljoen kills maakt speelt men een vierde map genaamd Coral Sea vrij, welke zich leent voor dogfights. Battlefield 1943 is een online multiplayer only titel, waar twee teams genaamd de United States Marine Corps en het Imperial Japanse Navy het tegen elkaar opnemen, keer op keer 12 tegen 12.

Nou lijken deze statistieken op het eerste gezicht niet al te indrukwekkend, en dat klopt. Maar houdt in gedachten dat de titel slechts 12,99 kost, wat weer een andere kijkt werpt op de inhoud van het spel.  Nou wil dat natuurlijk niet zeggen dat ze de rest van de game kunnen laten voor wat het is, en dat heeft DICE gelukkig ook niet gedaan. Grafisch is de game oké, het is niet helemaal vergelijkbaar met de wat grotere games, maar er is niet al te veel te klagen. Er is veel kleur variatie, en de omgevingen zijn degelijk. Doordat alles wat simpel is gehouden vallen er geen echte lelijke stukken op. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de rest van de game, wapens, spelers en voertuigen zien er normaal uit. De game is dan ook geen grafisch hoogstandje, maar ook weer niet lelijk.

Voertuigen

Voertuigen nemen ook een groot deel van de gameplay in beslag en dan met name de vliegtuigen, deze besturing is in het begin flink wennen, maar wanneer je dan eenmaal goed en wel aan het vliegen bent merk je dat dit een van de toppunten van de game is. Je kunt het opnemen tegen de tegenstanders in de lucht, maar ook complete huizen wegvagen door bommen te laten vallen. Je voelt je dan ook alsof je een belangrijke pion bent tijdens de match.

Niks te verdienen

Een van de grotere minpunten van de titel is het feit dat er gewoon niks te upgraden is, geen nieuwe wapens, mogelijkheden of noem het maar op. Natuurlijk kun je hogere ranks bereiken, maar daar kun je dan ook behalve het ‘showen’ niks mee. Dit is een zeer jammer feit wat dan ook de replay waarde naar beneden schopt. Het enige wat er nog te verdienen is, is de al eerder besproken Coral Sea map. Dit is dan meteen ook wel een tof iets aangezien deze map puur focust op 12 tegen 12 dogfights.

Conclusie

Al met al is Battlefield 1943 dus een van de betere PlayStation Network Titels. Grafisch is de game oké en goed genoeg voor een PSN-game,  qua inhoud zit er alleen niet bijzonder veel in. Een negatief punt is wel dat er gewoon niks te verdienen is maar gezien de game lekker wegspeelt vergeef je BF1943 dit al snel. De uurtjes tikken langzaam weg, en de game geeft gewoon plezier, precies wat je hoort te verwachten van een titel van 12,99 euro.

Update: Gezien de lag inmiddels zo goed als verholpen is hebben we het stukje over ‘vreemde lag’ weggehaald. De vreemde lag die zich voordeed was een serverprobleem, en deze is inmiddels verholpen.

Pluspunten:

  • Speelt lekker weg
  • Kleurrijke omgevingen
  • Typisch Battlefield Sfeertje

Minpunten:

  • Geen Upgrades en dergelijke
  • Online only