Dat de PS Vita een handheld vol potentie is, dat moet inmiddels wel duidelijk zijn. Maar het echte werk zit hem niet alleen in de hardware, maar in de games. Wij hebben voor jou 10 PlayStation Vita titels uitgezocht die de handheld volledig tot zijn recht brengt. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Uncharted: Golden Abbys

http://playsense.nl/images/file/img_4ed5959f5ac41.jpg
Een titel waar iedereen ongetwijfeld het meest naar uitkijkt is Uncharted: Golden Abbys. Deze franchise is zo ontzettend geweldig en wist onze aandacht al met drie delen vast te houden op de PS3. De hele filmische setting die je gewend bent op de consoles heeft Naughty Dog gewoon ook naar de PS Vita kunnen brengen. Op grafisch gebied is de game natuurlijk iets minder dan de console versie, maar dat is natuurlijk logisch. Je hoeft je alleen nergens druk om te maken qua graphics, de game ziet er mooier uit dan welke iPad, iPhone of 3DS-game dan ook. Uncharted: Golden Abbys gaat bewijzen hoe krachtig handheld gaming is en belooft een heus meesterwerkje te worden.

Unit 13

http://playsense.nl/images/file/img_4ed595caf1425.jpg
Alhoewel Zipper Interactive de laatste tijd niet echt geweldige titels heeft uitgebracht, belooft Unit 13 toch een heuse topper te worden. Deze third-person shooter lijkt op het eerste gezicht veel op SOCOM maar kent toch een iets andere speelstijl. De game speelt zich af in de moderne tijd en kent zes verschillende speelklasses, waaronder sniper, infiltrator en support. Ook de beide analoge sticks komen hier weer prachtig tot zijn recht. Zipper Interactive zelf beweert overigens met Unit 13 de beste shooter voor het beste draagbare platform te ontwikkelen.

Ridge Racer

http://playsense.nl/images/file/img_4ed595ef61c26.jpg
Ondanks het feit dat deze game meer op een haastig afgewerkt project lijkt, zijn we toch redelijk enthousiast over Ridge Racer. Het is en blijft alleen een groot nadeel dat de game vijf auto’s en drie tracks bevat, iets wat Namco eigenlijk niet had mogen doen. Meer auto’s en tracks zullen beschikbaar gesteld worden via downloadable content, wat een beetje voelt als een rip-off. Desondanks is de game toch echt prachtig en weet het die pompende beats en sensatie waar het om bekend staat weer af te leveren. Overigens zal de game tegen een gereduceerde prijs beschikbaar zijn, hoeveel dit precies is weten we nog niet. Wij denken dat de game waarschijnlijk een verkoopprijs rond de 20euro zal krijgen.

MotorStorm RC

http://playsense.nl/images/file/img_4ed5961a64c1d.jpg
Motorstorm met RC-auto’s, dit belooft een heel leuk concept te worden. Ik herinner me nog de geweldige PC-game ‘Revolt’. Die game had een soortgelijk concept alleen dan met power-ups erbij. Deze nieuwe MotorStorm-game komt ook uit op de PS3 via het PSN en belooft een leuke arcade racer te worden. Ook hier merk je weer dat dit soort games echt ideaal zijn voor de nieuwe handheld voor Sony, namelijk eentje die je snel kunt oppakken en wegleggen. Verder zijn er verschillende weeromstandigheden in de game net als vele ondergronden zoals sneeuw en zand.

WipEout 2048

http://playsense.nl/images/file/img_4ed596522812e.jpg
Persoonlijk zelf heb ik de WipEout-franchise altijd een warm hart toegedragen en ben dan ook ontzettend blij dat de game ook naar de PS Vita komt. Op de PS3 bewees de game met WipEout HD al eens dat ze haar glorie nog steeds niet verloren is. Op de PS Vita zal dit weer precies hetzelfde zijn en heeft de handheld versie veel weg van de PS3-versie. Ook kent deze game crossplatform gameplay, een feature die het mogelijk maakt om samen met PS3 gamers te spelen. Met de game kun je namelijk met spelers die WipEout HD Fury hebben de multiplayer spelen, dit kan tot 8 spelers tegelijk met een mix van Vita en PS3-gebruikers.

Modnation Racers: Road Trip


De game bewees al eens ijzersterk te zijn op de PS3, maar voelde eigenlijk toch meer als een handheld game. Het is een racer die je snel even op wilt pakken en lol mee wilt hebben. De PS Vita leent zich uitstekend voor een titel als Modnation Racers, een zeer creatieve kartgame. Deze nieuwe Modnation Racers zal daarnaast ook toegang hebben tot alle gegenereerde content op de PS3, dit betekent dat je meteen vanaf de releasedatum al bergen aan content hebt. Ook is het mogelijk om je eigen tracks als het ware te tekenen met het touchscreen van de PS Vita. Met de touchpad op de achterkant kun je dan bijvoorbeeld gebergte toevoegen rondom je track.

Resistance: Burning Skies


Dit is waar de twee analoge sticks van de PS Vita eindelijk geheel tot zijn recht komen, een lekkere goede shooter. Resistance 3 was een shooter die stond als een huis en wist veel PS3-games blij te maken. Deze handheld versie speelt zich af alvorens Resistance 2 en brengt de Chimera’s helemaal tot leven op het scherm van de PS Vita. De game een volledig eigen verhaallijn en maakt zeer goed gebruik van het touchscreen op de PS Vita.

LittleBigPlanet

http://playsense.nl/images/file/img_4ed5991d8215a.jpg
De eerste beelden van deze game wisten meteen een goede indruk achter te laten. Deze PS Vita versie bevat meer content dan de eerste LittleBigPlanet voor de PS3 en is allesbehalve een port. De game bevat een compleet nieuwe campaign en PS Vita specifieke features. Ook zullen je eerder gekochte Sackboy-outfits gratis te gebruiken zijn in deze game. We hoeven natuurlijk weinig woorden veel te maken aan deze topper, we weten immers allemaal hoe ontzettend verslavend LittleBigPlanet kan zijn. Ook leent deze game zich uitstekend voor het wat jongere publiek.

Reality Fighters

http://playsense.nl/images/file/img_4ed598e865e31.jpg
Reality Fighters zal gebruik gaan maken van de camera’s op de PS Vita. Zo kun je foto’s maken van jezelf en je eigen persoonlijke fighter creëren. Daarnaast kun je de camera bijvoorbeeld richten op een real-life object waarop je vervolgens kunt gaan vechten met de PS Vita. Dit concept is wellicht wat moeilijk uit te leggen en mocht het niet helemaal snappen raden we je aan deze video eens te bekijken. De game maakt van de wereld om je heen een heuse vechtarena, een creatieve fighter die innoveert en iets anders weet te brengen op de Vita.

Street Fighter X Tekken

http://playsense.nl/images/file/img_4ed5995d952c9.jpg
Toen deze game voor het eerst getoond werd op de E3 in 2011 was ik meteen weggeblazen. Het idee van zo’n ijzersterke fighter op een handheld doet kippenvel verschijnen op me armen. Grafisch ziet het er ook zo ontzettend geweldig uit en deze game speelt dan ook een hele grote rol in het willen van een PS Vita. Hopelijk zal Tekken X Street Fighter ook naar de PS Vita komen, de kans hiervan acht ik redelijk groot.