http://playsense.nl/images/file/img_4ed80c5ee2df4.jpg

PlayStation Vita App – FourSquare –  De releasedatum van de PS Vita komt alsmaar dichterbij en dus zullen we al meer aandacht besteden aan de handheld. Vandaag bespreken we met jullie de PlayStation Vita App van Foursquare. Dit sociale netwerk is de laatste tijd flink in opmars en wordt steeds populairder. Nu zal de PS Vita ook ondersteuning gaan bieden voor deze service.  Dit sociale netwerk kan het best gezien worden als een soort ‘spel’. Als gebruiker van de service check je namelijk in op plaatsen, deze worden venues genoemd in Foursquare.

Door in te checken op bepaalde plekken verdien je punten en soms kun je een badge verdienen. Dit doe je door de plek bijvoorbeeld vaak te bezoeken en maar ook veel plekken te bezoeken. Bezoek je een plek heel erg vaak en meer dan wie dan ook, dan wordt je zeg maar een soort burgermeester van deze plek op Foursquare. De service is inmiddels al razend populair op iPhones en Android-apparaten en we zijn dan ook blij om een PS Vita App te zien verschijnen.

Je kan met de App ook virtueel door steden lopen en nieuwe plekken en mensen ontdekken. De applicatie ziet er echt enorm goed uit en de ontwikkelaars hebben echt een versie apart voor de PS Vita ontwikkelt. We hebben hier dus niet te maken met een goedkope port vanaf de iPhone of Android, maar een standalone versie van de service.

Alhoewel ik de service zelf niet gebruik kan ik begrijpen dat dit een enorme meerwaarde gaat zijn voor mensen die dit wel doen. Wellicht geef ik het met de PS Vita straks ook een kans, het zou immers leuk zijn dit samen met PSX-Sense leden te doen. Ook is deze App handig om gebruikers te vinden met dezelfde PS Vita games als jij en om zo samen een LAN-game te spelen. Op gamesbeurzen als Firstlook of Gamescom kan zoiets natuurlijk heel erg leuk zijn. Of de App vanaf de PlayStation Vita launch in februari klaar zal zijn is nog onbekend, maar het voorjaar van 2012 zal de app sowieso moeten gaan halen.