http://playsense.nl/images/file/img_4ed810f5095ee.jpg

PlayStation Vita App – Twitter –  Het meest drukke sociale netwerk naast Facebook is Twitter. Deze microblogging service vond zijn weg naar het wereldwijde web op 21 maart 2006 en kent sindsdien een grote stijgende lijn. Zelfs PSX-Sense zit ook op Twitter evenals meer dan 80 procent van onze gehele redactie. Alhoewel tweeten met de iPhone en iPad iets is wat ik het meeste doe, zie ik de service ook zeer effectief zijn op de PS Vita.

Sony heeft dan ook zelf een Twitter-client ontworpen met de naam Live Tweet. Deze client ziet er ontzettend slick uit en heeft een timeline die live ververst bij nieuwe updates. Bij voorkeur zou Tweetdeck overigens een goede tegenhanger zijn voor diegenen die deze service prefereren. Of deze ooit naar de PS Vita komt weten we niet. We denken namelijk dat Sony het bij Live Tweet wilt houden, een client die overigens echt een uitstekende presentatie heeft.

http://playsense.nl/images/file/img_4ed812659be67.jpg

Onlangs heeft Sony PlayStation al een video vrijgegeven van de App die je hieronder kunt bekijken. We zien hier alleen vooral dat de App wat aan de trage kant is en niet altijd even snel laadt. Of dit aan de App of internetverbinding ter plaatse lag, is moeilijk te concluderen. Ook kan het zo zijn dat de API van Twitter op dat moment wat aan de trage kant was. Het toetsenbord van de PS Vita is overigens een genot om op te typen en beter dan een iPhone of iPad. De grootte van het toetsenbord is net perfect om goed op te kunnen typen en werkt zeer responsief.