http://playsense.nl/images/file/img_4ed819fd51c61.jpg

PlayStation Vita App – Near Deze App is aanwezig op elk PS Vita systeem en geeft social gaming een geheel nieuw gezicht. Near, in het Nederlands ‘Dichtbij’, is volgens Sony een kernfeature van de PS Vita. Deze locatiegebaseerde feature scant als het ware naar mensen rondom jou die wellicht ook een PS Vita hebben. Wanneer er iemand dichtbij jou een PS Vita bij zich heeft kun jij verbinding maken met zijn handheld.

Wanneer je verbinding hebt gemaakt met iemand anders zijn PS Vita kun je zien wat diegene onlangs gespeeld heeft. Je kunt deze persoon dan als vriend toevoegen en op deze manier nieuwe spelers ontdekken om mee samen te spelen. Ook kun je zien welke games in jouw omgeving op dit moment het populairst zijn, waardoor je weer nieuwe games kunt ontdekken.

http://playsense.nl/images/file/img_4ed81df8c6c61.jpg

Ook kun je gebruik maken van ‘gifting’ in Near. Dit komt erop neer dat je virtuele games gerelateerde items kunt vinden die door ontwikkelaars beschikbaar worden gesteld. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit kostuums voor LittleBigPlanet of wapens voor een shooter. Hierdoor krijg je locatie gebaseerde features en kan Sony zelf ook leuke acties doen. Stel je bent bijvoorbeeld op in de ArenA in Amsterdam, dan krijg je een Ajax-shirt voor je Sackboy in LittleBigPlanet. Dit is slechts een voorbeeld met wat er straks allemaal mogelijk is dankzij Near.