http://playsense.nl/images/file/img_4f1f03d0f2287.jpg

Het is al een flinke tijd rustig rondom de nieuwe Grand Theft Auto V, tot twee dagen geleden, toen Rockstar opeens haar mond open deed. Ze publiceerden namelijk op hun eigen blog dat ze de komende maanden meer informatie gaan vrijgeven over de game. Nu was dit het enige lichtpuntje wat we in tijden hebben gehad van de game, maar Zavvi gooit hier even een schepje bovenop.

Het is algemeen bekend dat retailers een ‘placeholder’ releasedatum neerzetten bij een game als deze aangekondigd is. Deze ‘placeholder’ blijft alleen vaak net zolang staan tot men anders vernomen heeft, tot die tijd blijft het gissen wat de releasedatum is. Opmerkelijk is alleen dat Zavvi opeens de releasedatum heeft veranderd vandaag, naar 23 november 2012.

Eerder had Zavvi een releasedatum van juli 2012 er staan, dit was gewoon een ‘placeholder’ zoals gewoonlijk. Zavvi is een groot Engels bedrijf en het is voor de Engelsen op vrijdag altijd raak met nieuwe entertainment releases. Elke vrijdag worden er nieuwe films en games in de schappen gelegd en laat nu 23 november nou net op een vrijdag vallen.

Verdacht? Dat is het zeker, maar of het de glasharde waarheid is kunnen we moeilijk zeggen. Het is in ieder geval een raar moment om de releasedatum van een game aan te passen.