Ubisoft, een franse uitgever die laatst nog een compliment van me kreeg omdat ze van elke PS Vita game een demo aanbieden. Maar wat me vandaag is opgevallen blaast me werkelijk waar van me stoel. Nu is Ubisoft ontzettend goed bezig met het uitbrengen van veel PS Vita games, alhoewel veel games gewoon schaamteloze ports zijn. Neem bijvoorbeeld Asphalt Injection, op de iPhone kost deze game 5 euro maar op de PS Vita vragen ze er lekker 30 euro voor. Maar dat is niet het enige spel wat ze uit gaan geven van mobiele games ontwikkelaar Gameloft.

Asphalt Injection is niet eens de game die het helemaal bont maakt qua prijs, nee dat is Dungeon Hunter: Alliance. Deze port naar de PS Vita is in grote lijnen precies hetzelfde als zijn grote broer op de PS3. Ook is deze game te krijgen op de Mac, alleen is er op de Mac iets anders. Op de Mac kost deze game namelijk, in de App Store, slechts 0,79 cent. Op de PS Vita? Zo’n 40 euro.

Dezelfde game, alleen dan op een ander platform, is ruim 40 keer zo duur. Is dat hoe we voortaan games uit gaan brengen op de PS Vita, Ubisoft? Hou die Gameloft games gewoon lekker bij je want dit is echt schaamteloos gamers oplichten met een PS Vita.