Er zijn weer wat meer details bekend over Call of Duty: Black Ops Declassified, de nieuwe CoD voor de PS Vita. Zo meldt VG247 onder andere dat de game heel veel lijkt op de eerste Black Ops. De HUD-markers, menu’s, de muziek en de algehele feel van de game zijn in principe precies zoals het origineel. Dit betekent dat je dus waarschijnlijk een game gaat krijgen die meer op een port lijkt van de eerste Black Ops dan echt een geheel nieuwe titel.

De grootste verandering ten opzichte van de eerste Black Ops is dat deze versie ook touch-mogelijkheden heeft. Zo is het mogelijk om via touch je granaten en flashbangs te gooien. Dit door het icoon aan te raken en deze vervolgens te verslepen naar de plek waarop je de granaat wilt hebben. Volgens VG247 zag dit er alleen een beetje slordig uit en dus is het nog maar zien hoe dit in de praktijk gaat werken.

Ook de maps lijken veel op de eerste Black Ops, zo is er een nieuwe map genaamd Shattered, eentje die heel veel wegheeft van de BO-map Cracked. Niet alleen de maps lijken op elkaar maar zelfs de namen kennen hun gelijkenissen. De map zag er uit alsof het alle textures vanuit de oude Black Ops rechtstreeks in deze (nieuwe) game gebruikte. In weze ziet het er dus naar uit dat alles uit Black Ops gehaald is en er zonder enige moeite maar een game van gebreid was.

Vervolgens was er nog een map genaamd ‘Rocket’ deze leek heel erg op de Black Ops map genaamd ‘Launch’. Het lijkt er volgens degene die de game heeft gezien dan ook sterk op dat het gewoon op een afgeraffelde titel begint te lijken die het moet hebben van de naam. Het copy pasten van textures is een bekend fenomeen bij Call of Duty, maar Declassified lijkt het wel heel bont te maken. Daarnaast was vandezelfde ontwikkelaar Resistance: Burning Skies ook een enorm afgeraffeld product waar weinig speciaals in zat.

Grafisch gezien loopt de game al helemaal achter en het leek meer op een iOS-shooter dan een echte handheld release. De actie daarentegen was niet heel slecht en leek het allemaal redelijk vloeiend te lopen, aldus VG247.

Het artikel laat de donkere wolk, die al hing boven de game, eigenlijk ook nog eens donderen, want dit klinkt allemaal niet echt heel positief. Ons advies is dan ook om de reviews af te wachten en deze game absoluut niet blind te gaan pre-orderen of straks kopen. Wees voorzichtig dus met deze titel, dat er Call of Duty op staat betekent nog niet dat het een game is zoals andere delen op de console en PC.