Call of Duty Black Ops: Declassified is momenteel in de maak voor de PlayStation Vita en zal dit najaar gaan verschijnen als losse game en daarnaast ook gebundeld met de PlayStation Vita. Er heerste een lange tijd onduidelijkheid rondom deze titel voor de officiële onthulling op de GamesCom enkele weken terug en nu hebben we meer duidelijkheid hierover. De game wordt namelijk buiten het vaste Call of Duty kamp van Infinity Ward, Treyarch en Beachhead ontwikkelt.

De game is het resultaat van een samenwerking tussen Sony en Activision. Activision zal de uitgever zijn, maar de game wordt ontwikkeld door Nihilistic en zij zijn een onafhankelijke ontwikkelaar die de afgelopen jaren vooral voor Sony bezig is geweest. Treyarch staat in feite dan ook volledig los van deze game. John Rafacz, de community manager van Treyarch geeft dan ook het volgende aan: “we have not been involved with the Vita version”. Qua gameplay kan Nihilistic dus volledig zijn eigen weg gaan.

De enige betrokkenheid van Treyarch met deze game is puur gericht op het verhaal, want dit moet wel binnen het universum van Black Ops passen. Zo geeft Rafacz aan: “consulted to ensure accuracies within the fiction”. Treyarch speelt dus een consulterende rol binnen de ontwikkeling en dat is alles. De shooter zal in november gaan verschijnen en hier lees je er meer over.