Firmware 2.50 zal een functie introduceren waar we al sinds de aankondiging van de PlayStation 4 naar uitkijken. Het gaat hier om de Suspend/Resume functionaliteit die we ook kennen van de PS Vita. Als je een game opstart, je bent bezig met spelen en zet deze vervolgens uit, kun je zo je PS Vita weer aanzetten om verder te gaan met de game. Deze functionaliteit is nog niet actief op consoles geweest, aangezien deze zich altijd compleet uitschakelen en dus de game in z’n geheel afsluiten.

Sony gaat dat anders doen met de PlayStation 4 en de console zal in rust-modus een bestand in leven houden, die onthoudt waar je was in een game. Als je dan de console weer aanzet, kun je de game zo weer oppakken, zonder deze geheel vanaf het begin weer op te moeten starten. Vooralsnog werkt deze functionaliteit met één game, je kan dus niet een tweede opstarten en later in de andere game jumpen, dat is misschien iets wat we in de toekomst mogen verwachten.

Aangezien de beta van 2.50 al gelekt is, hebben mensen kunnen kijken hoe lang het nu ongeveer duurt voordat je weer in-game bent. Hierbij hebben ze GTA V, een game die er lang over doet om op te starten, als voorbeeld genomen. Wat bleek? In slechts 15 seconden bevond men zich weer in Los Santos.

Firmware 2.50 is de eerstvolgende geplande firmware update voor de PlayStation 4, een precieze releasedatum is vooralsnog onbekend.