Forum

Topic: Activision betaalt miljoenen aan ex-medewerkers Infinity Ward

Anoniem's avatar

Activision heeft 42 miljoen dollar uitgekeerd aan de groep voormalige Infinity Ward-medewerkers die een aanklacht tegen de uitgever hebben lopen.

Het betreft geen schikking, meldt The Verge.
De daadwerkelijke rechtszaak begint 29 mei; de veertig mensen die als collectief de aanklacht hebben ingediend, zijn van plan om deze voort te zetten.

Zij eisen bovenop de 42 miljoen dollar, die enkel het door Activision verschuldigde bonusgeld zou betreffen, dat de uitgever nog zo’n 75 tot 500 miljoen dollar betaalt in de vorm van een punitieve schadeclaim.

De 42 miljoen dollar van Activision is volgens de advocaat van de ex-medewerkers “een treurige poging om goed voor de dag te komen bij de jury. Het is schandalig dat ze ons hebben laten wachten, ze wisten heel goed dat ze ons het geld verschuldigd waren en (deze actie) laat alleen maar zien dat ze het contract hebben geschonden.”

Volgens de bron van The Verge is de afbetaling een teken van Activision dat vanaf nu zijn aandacht in de rechtszaak volledig richt op Jason West en Vince Zampella, de oprichters van Infinity Ward.

De uitgever zou in aanloop naar het voorkomen van de zaak geen bewijs hebben gevonden dat de overige medewerkers zich schuldig hebben gemaakt aan contractbreuk. Omdat het geen schikking betreft, kan hun aanklacht aan het adres van Activision blijven staan.

Officieel bericht

(c) Gamer.nl / Nu.nl

Ik heb het even gekopieerd, had geen zin om zelf het verhaal te typen.. 😛

Wat vinden jullie? Rechtvaardig of wat? 🙂

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

3 reacties

 1. 904 XP
  CrazyFunkyStyle's avatar

  Zeker rechtvaardig! sinds dat hun weg zijn bij activision is het bergafwaarts gegaan daar.

 2. 2623 XP
  saidddd93's avatar

  ik speel cod pas sinds bo dus weet niet echt of het bergafwaarts is of niet maar ze hebben toch geld zat en als ik dit lees dan heeft IW zeker gelijk

 3. 752 XP
  Knockelhead's avatar

  Lekker voor ze!! Binnenkort een 2e claim sturen.
  Wij krijgen de levels ook altijd per patch claimen die bende!