Forum

Topic: Externe HDD dilemma

Anoniem's avatar

Hey hallo mede forum mensen,

Al een tijdje ben ik opzoek naar een nieuwe betrouwbare externe HDD. Op dit moment heb ik een WD Element 1 TB maar die begint vol te raken.

Ik ben opzoek naar een 2 TB, betrouwbaar en USB 3.0 HDD. Hoeft niet portable te zijn. Ben al een tijdje aan het kijken en uiteindelijk op deze twee uitgekomen:

WD My Book Essential 3.0 2TB Zwart
[SPOILER]http://tweakers.net/pricewatch/268338/wd-my-book-essential-30-2tb-zwart.html[/SPOILER]

Seagate Expansion External Drive
[SPOILER]http://www.bol.com/nl/p/seagate-expansion-external-drive-2tb-3-5-inch-usb-3-0-zwart/9200000008859800/[/SPOILER]

De reviews van beide HDD’s lopen zo uiteen dat ik een topic openen maar als beste optie zag. Ik gebruik mijn HDD alleen voor het opslaan van al mijn serie’s en films, dus gebruik is meer passief dan actief.

Ik zou graag jullie mening of (beter zelfs) gebruikservaring willen weten met deze HDD’s en/of misschien een betere kunnen aanraden voor mij. Mijn budget is max rond de EUR110,-

Alvast bedankt 🙂

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PlaySense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

2 reacties

  1. 1556 XP
    Mithrandir's avatar

    Ik heb zelf erg veel plezier van mijn MyBook (een Live versie). Werkt als een NAS, heeft dus zijn eigen Linux installatie met media-server, bittorrent en internet-ontsluiting (je foto’s en videos op afstand bekijken). Door de mediaserver wordt hij ook herkend door smart-tvs, en kan je direct video’s van je MyBook naar je TV streamen.

    Seagate heb ik geen ervaring mee.

  2. 6677 XP
    Myx's avatar

    Ben ook van plan ooit eigen servertje te laten draaien, maar ivm stage en school geen tijd dus voor nu hou ik het maar even hierbij. Heb zelf ook geen ervaring met Seagate jammer genoeg.