Forum

Topic: Aanzetten PS5

Anoniem's avatar

Hallo,

Begin juli heb ik een PS5 gekocht, maar had het volgende probleem: als ik de PS5 afsluit (zowel in stand-by als compleet uitzetten) en ik zet hem na een korte periode weer aan met een controller dan is dat geen probleem. Echter als ik langere tijd wacht (een aantal uren) dan werkt dit niet en moet ik de PS5 aanzetten met de aan/uit knop. Ik heb de PS5 ter reparatie weggebracht zonder resultaat. Uiteindelijk is de PS5 omgeruild voor een nieuwe, maar deze heeft hetzelfde probleem. Ik heb 3 controllers en bij alle drie hetzelfde probleem. Hebben hier meer mensen last van en weet iemand toevallig een oplossing?

Alvast bedankt.

Groetjes,

Ben

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

15 reacties

 1. 1126 XP
  rainking's avatar

  Ik kwam net een site tegen waar ze het hebben over het opnieuw installeren van de systeemsoftware via safe mode.

  https://www.reddit.com/r/PS5/comments/jywbr9/ps5_not_turning_on_with_the_controller_ps_button/

 2. Anoniem -
  Anoniem-5007's avatar

  Hallo je hebt geen nieuwe gekregen maar een gereviseerde ps5 terug gekregen en als dit probleem blijft voor doen is er iets binnen in kapot hardware systeem geen software probleem

 3. 4 XP
  lotus2000's avatar

  @Anoniem-5007:
  Ikb heb zeker weten een nieuwe gekregen. Bij de reparatie had ik de doos meegestuurd en deze zijn ze kwijt geraakt. Ook was mijn PS5 beschadigd toen hij van reparatie terug kwam. In overleg met de winkel waar ik de PS5 had gekocht mocht de oude gebruiken totdat ze een nieuwe hadden. Na een kleine maand mijn PS5 omgeruild voor een nieuwe in een verzegelde doos. Of ze moeten een gerepareerde PS5 als nieuw verkopen (wat ik dus niet geloof), anders heb ik dus een gloed nieuwe PS5 gekregen.

 4. Anoniem -
  Anoniem-643's avatar

  Bakje laten updaten staat bij update in het Playstation 5 menu

 5. Anoniem -
  Anoniem-2231's avatar

  Heb je de controller aan kabel optie via usb of Bluetooth. Verander dit eens en kijk of het dan wel werkt.

 6. 7542 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-5007: dat zou dan heel toevallig zijn bij 2 PS5 consoles die hij heeft gehad. Ik denk eerder een instelling.

 7. Anoniem -
  Anoniem-4696's avatar

  Je hebt die controllers niet verboden met een PS3 systeem?

 8. Anoniem -
  Anoniem-4222's avatar

  Ben…! ben je daar nog? Is het al opgelost?

 9. Anoniem -
  Anoniem-406's avatar

  Ik heb wel een paar keer gehad dat mijn ps5 gewoon uitviel tijdens het spelen en ook niet meer aan ging tot dat ik de stekker eruit trok. Maar dat was elke keer als mijn zoontje wreckfest speelde. Heb het gefilmd als bewijs. Hebben meer mensen dit gehad.

 10. Anoniem -
  Anoniem-1265's avatar

  Bij de reparatie had ik de doos meegestuurd en deze zijn ze kwijt geraakt. Ook was mijn PS5 beschadigd toen hij van reparatie terug kwam.

  -waar was dit? want zo te zien zijn ze onbetrouwbaar,ik zal er als ik een winkel had,alles aandoen om ze zo netjes mogelijk te bewaren,wat een shitshow.

 11. Anoniem -
  Anoniem-5934's avatar

  @Anoniem-1265: Na drie weken een nieuwe PS5 gekregen. Hoefde alleen de kast zelf in te leveren en kreeg een nieuwe met Ratchet en Clank terug. Heb nu dus alle kabels dubbel en een extra controller en spel. De reparatie was dus slecht, maar de afhandeling van de winkel zeer goed.

  Ondertussen werkt de PS5 naar behoren. Heb via safemode en USB stick geupdated en ook nog een keer na het uitzetten de stroom eraf gehaald. Ik hoop dat het probleem nu eindelijk is opgelost.

 12. Anoniem -
  Anoniem-8592's avatar

  @lotus2000: Doos krijg je vaak nooit terug. Ik stuurde een Xbox1X scorpio in originele doos naar MS toe, en vervolgens kreeg ik mijn Xb1X-scorpio terug in een gewone doos. Mijn limited edition doos dus weg waardoor de waarde van mijn console omlaag is gegaan. Het ergste was nog dat ze hem niet wilde repareren (hdmi clock-chip) wat een fabriek fout is van MS. Het zelfde heb ik met een Wii gehad Fabriek fout (stand-by probleem) en ik kreeg een nieuwe ongebruikte Wii buiten de garantie. Beide erkende fabriek fouten.

 13. Anoniem -
  Anoniem-6313's avatar

  @Anoniem-8592: dan moet je er werk van maken

 14. Anoniem -
  Anoniem-7438's avatar

  @Anoniem-6313: Die doos is al lang weggegooid.

 15. Anoniem -
  Anoniem-1922's avatar

  Als je een andere controller gebruikt (bij weer opstarten) moet je de USB kabel gebruiken