Forum

Topic: Dualsense 5 (draadloos) met 3.5mm jack aangesloten.

Anoniem's avatar

Goedemorgen,

Ik ben al een jaar in het bezit van een PlayStation 5, maar gister voor het eerst een headset in de controller aangesloten, maar kan het zijn dat ik daardoor input lag krijg? Want voor mijn gevoel reageerde de controller anders op mijn input dan normaal.

Ik heb een arctis 7 headset. En nu vraag je waarom sluit je de receiver via usb niet aan? Ik speel voornamelijk met pc players. Dus ik sluit de receiver aan op mijn laptop (voor Discord) en met een 3.5mm kabel plug ik in controller en achterin in de receiver, zodat ik Discord en de PlayStation tegelijk kan gebruiken op 1 audio device.

Ik ben benieuwd of inderdaad de Dualsense 5 (draadloos) met een 3.5mm ingeplugd meer gevoeliger wordt voor input lag.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

6 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-8694's avatar

  Normaal sluit je de hoofdtelefoon direct op de controller aan zonder daar iets tussen (hier zit al iets vertraging in) Nu koppel jij er nog een apparaat tussen die ook iets vertraging veroorzaakt. Heeft jouw receiver ook een directe mode (een mode die het geluid zonder bloemetjes en bijtjes laat horen, maar gewoon direct doorzend zonder het mooier te laten klinken) zet die dan eens aan.

 2. 7542 XP
  7th-son's avatar

  Tevens is een 3.5mmb Jack aansluiting niet bedoeld voor langere afstanden, daar zijn die grotere voor.
  Al is het wel raar dat je controller input vertraagd word. Ik denk eerder alleen je audio.

  Is er niet iets als een splitter voor je headset? Dat je zowel je controller als je pc of laptop via een splitter op je headset aansluit? Zal wel niet werken, maar kan het altaar je proberen.

  Discord is overgenomen door Sony, en er zou begin volgend jaar een app voor komen als ik het goed heb

 3. 3 XP
  L3viath8n's avatar

  Die receiver zorgt er al voor dat de 2 inputs naar de headset wordt gestuurd. USB in laptop en 3.5mm jack in de controller.

  USB kan ook in de ps5, want die support dat bij de Steelseries arctis 7, maar dan heb ik uiteraard geen laptop geluid.

  Zie de situatie zo. De receiver van steelseries zit in de laptop voor discord dus voor spraak en geluid. Deze laat ik lopen via het spraak kanaal. De 3.5mm jack stuurt namelijk het geluid over de muziek/game kanaal. Dit samen zorgt ervoor dat ik beide inputs kan horen op 1 headset, maar inderdaad het gekke is normaal zou je geluid issues moet hebben/krijgen, maar dit gaat foutloos.

  Behalve dat de controller zich wat raar gedraagt qua bewegen enzovoort, maarja het gaat om Battlefield 2042. Dus kan misschien ook wel daaraan liggen.

  de 3.5mm kabel is 4 polig en 3 meter.

 4. 3 XP
  L3viath8n's avatar

  Gisteravond weer gespeeld in dezelfde setting, maar nu helemaal geen last. Vaag allemaal haha

 5. 8366 XP
  stefan52a's avatar

  @L3viath8n: Vaag maar mooi, veel speel plezier.

 6. 7542 XP
  7th-son's avatar

  @L3viath8n: top dat het werkt, en een leuk, creatieve oplossing!

  Ik ben zelf ook druk wezen denken aan een oplossing voor m’n Philips hue sync box. Dat was ook een dingetje met 4k (120hz). Mar heb uiteindelijk wel een soort oplossing gevonden haha.