Forum

Topic: Dualsense R2 trigger los

Anoniem's avatar

Sinds een paar dagen valt me op dat de R2 trigger van mijn PS5 controller losser is dan de L2 trigger. Om de R2 in te drukken is er voor het eerste stukje weinig kracht nodig en dan voel je pas weerstand. Dit heeft niks met game instellingen te maken want dit voelt ook al zo als de PS5 uit is. Ik lees meer problemen hierover. Valt dit onder garantie en zo ja, waar kan ik dit melden?

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PlaySense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

15 reacties

 1. 3199 XP
  Melvin's avatar

  Ik denk dat je gewoon de winkel waar je het hebt gekocht een mailtje moet sturen.

 2. Anoniem -
  Anoniem-4284's avatar

  Klinkt als een degelijke controller. ik schaf mijzelf ook maar is zo`n ding aan.

 3. Anoniem -
  Anoniem-8589's avatar

  Is een erkend probleem dat vast wel onder de garantie valt.

 4. Anoniem -
  Anoniem-4935's avatar

  Here we go again.
  Na vele ds4 controllers gesloopt te hebben, had ik de hoop dat de dual sense robuuster zou zijn.
  Helaas lijkt het of de triggers wéér te zwak zijn:(

 5. Anoniem -
  Anoniem-7278's avatar

  @Anoniem-4935: Hoe krijg je dat slopen van de ds4 controller voor elkaar dan? Na duizenden uren nog steeds geen enkel probleem.

 6. Anoniem -
  Anoniem-9286's avatar

  vind dit echt knap. wat doe jij met controllers? speel al sinds release op mijn ps5 en ik zie overal berichten staan dat de controller los zit of dat knoppen niet werken. gooien jullie ermee of? heb ook nooit problemen gehad met mijn ps4 controller terwijl ik mijn ps4 sinds de release heb (2013)

 7. Anoniem -
  Anoniem-8058's avatar

  @Anoniem-9286: Dat is hetzelfde probleem wat de dualshock 4 had met die rubbers die loslieten. Heeft niet te maken met hoe iemand speelt. Sommige controllers hebben gwn fabrieksfouten. Jij bent gewoon 1 van de vele gelukkige die een goede controller heeft ontvangen

 8. Anoniem -
  Anoniem-2715's avatar

  @Anoniem-7278:
  Ik speelde veel trials fusion. Maar het was gewoon een slecht design met de r2 veertjes en plastic stukkie ging altijd kapot.
  Niet voor niks bracht sony later een ds4 v2 uit met verbeterde triggers

 9. 45 XP
  Titatoonuh's avatar

  Zelfde probleem gehad en uiteindelijk na lang mn controller kwijt te zijn geweest omdat ze dachten hem te repareren heb ik een nieuwe gehad van Bol.com. valt zowieso onder garantie. Veertje achter de trigger is dan losgesprongen

 10. 45 XP
  Titatoonuh's avatar

  @Anoniem-9286: Beetje domme reactie. Omdat jij het geluk hebt hier geen problemen mee te hebben kan dat bij een ander wel. Game zelf al bijna 20 jaar en ds3 en ds4 controllers heb ik ook nooit problemen mee gehad en ben erg zuinig met mijn spullen. Heb zelf ook een ps5 sinds release en heb hetzelfde probleem als bovenstaande met de r2 trigger. Is een bekend probleem en daarom ook garantie.

 11. Anoniem -
  Anoniem-9690's avatar

  @Anoniem-2715: de v2 controller heeft een betere batterij, gekregen het zogenaamde verbeterden van de triggers heeft daar niets met te maken.
  Nooit problemen gehad met mijn PlayStation controllers.

 12. Anoniem -
  Anoniem-9284's avatar

  @Anoniem-9286:

  Niet zo bijdehand. Ik heb een controller van 1 anderhalf jaar. Die werkt prima. Heb 1 andere gekocht laatst en met 1 maand was heel de L3 stroef en onspeelbaar. Omgeruild en vervolgens 2 dagen later een uit zichzelf levende R2. Dus geloof mij maar. Dat je geluk moet hebben nu.

 13. Anoniem -
  Anoniem-4243's avatar

  @Anoniem-9286: heb die r2 knop kapot bij mijn eerste controler en nu 2e die een half jaar oud is die drift error. En ben erg zuinig

 14. Anoniem -
  Anoniem-9466's avatar

  Ik heb precies het zelfde

 15. Anoniem -
  Anoniem-5301's avatar

  Kun je zelf oplossen door er een grote klap op te geven met een hamer 🙂