Forum

Topic: Enquete over horror games

Anoniem's avatar

Hey iedereen, ik studeer creative media & game technologies en voor mijn research paper wil ik onderzoeken wat voor soort monsters het meest eng zijn voor gamers. Aan de hand van deze informatie wil ik uiteindelijk monsters ontwerpen voor een fictieve game die eng zijn voor het grootste deel van de gamers.

De enquete is vrij kort en ik waardeer het zeer als jullie deze zouden willen invullen. Let op dat de enquete gericht is op gamers die horror games spelen.

https://forms.gle/oNUsAzFKZbAEnuQp9

Alvast heel erg bedankt!

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

7 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-5311's avatar

  Wat hebben kleuren en vooral vormen te maken met horror.?

 2. Anoniem -
  Anoniem-500's avatar

  @Anoniem-5311: Simpel toch? Met vormen kan je de suggestie/illusie van iets engs creëren en met kleur kan je het een en ander ook beïnvloeden.

  In dit onderzoek zou ik al snel voor de vorm triangle gaan, want…. Silent Hill 2 🙂

 3. Anoniem -
  Anoniem-1894's avatar

  @Anoniem-500: Nou nee niet echt.

  Voor films is mijn mening totaal anders dan in games. Ik hou voornamelijk van aziatische horror films en totaal niet van tiener afslacht films. In games is het meer de creatures uit Silent Hill/ The evil within.

 4. Anoniem -
  Anoniem-3976's avatar

  @Anoniem-1894: Horror is ook grotendeels psychologisch en ziet in de subtielheid van dingen. Daarom kunnen kleuren en vormen belangrijk zijn. Slasherfilms vind ik vaak ook meer de komische of sensationele variant van het horrorgenre: je weet wat er gaat gebeuren, alleen niet op welke vaak zo sensationeel of absurd mogelijke manier de volgende persoon doodgaat. De engste films zijn voor mij de subtiele horrorfilms die opbouwen en suggereren dat er iets misschien iets is, The Blair Witch Project bijvoorbeeld.

 5. 7912 XP
  stefan52a's avatar

  Mee gedaan! 🙂

 6. 20 XP
  Alagosson's avatar

  Meegedaan! 🙂

 7. Anoniem -
  Anoniem-4227's avatar

  @Anoniem-3976: (Tiener afslagt films) Ja dat klopt. Ik zit er meer om te lachen dan dat ik het spannend vind. Tja een vierkant, een tv waar een eng meisje uit kruipt 🙂 🙂 uit de zelfde film een ronde put.