Forum

Topic: Infinite Warefare Beta

Anoniem's avatar

Het leek me we tijd om de beta van afgelopen weekend te bespreken. Laten we het vooral netjes houden en niet tegen elkaar gaan flamen als je het niet eens bent met een ander :).

Mijn ervaring begon al direct goed. Na heel veel moeite kon ik eindelijk gaan zoeken naar een potje. Maar daar was direct probleem 2, ik kon nergens een potje vinden. Na wat gegoogle kwam ik erachter dat heel veel mensen dezelfde problemen ondervonden. Dus dag 1 was direct al een mislukking. Ik kon wel even uitgebreid door de beschikbare menu’s heen gaan en ik moet zeggen dat het me tegen valt. Het oogt minder overzichtelijk, het is gewoon te wit (zeker voor de mensen onder ons die in het donker spelen) en oogt gedateerd.

Nieuwe dag en een nieuwe kans, er stond direct een patch beschikbaar en er was nieuws dat de beta verlengt zou worden. Ik ging direct op zoek naar een potje, maar dit duurt echt bijzonder lang. Je zou verwachten dat ze ondertussen wel weten hoe ze hun servers beschikbaar moeten maken. En ja, ik weet dat het een beta is. Maar het voelde gewoon aan alsof ik weer MW2 probeer te spelen. Je moet eerst 5 minuten wachten tot een potje is gevonden, dan mag je hopen dat deze start en dat je er niet uit wordt gegooid. Ik denk dat ik dit weekend meer tijd heb verspild aan wachten dan echt spelen. Ook heb ik menig potje afgesloten met nog maar 4 man in het spel (2 VS 2) Dit zullen ze vast wel fixen in de echte game.

De gameplay zelf voelt wat logger aan dan BOIII, en het oogt wat duisterder. Wat op zichzelf niet slecht is. Het wallrunnen en sliden gaat (iets te) soepel. Hoewel ik van mening ben dat ze zulke dingen er ook wel uit hadden kunnen laten. De gameplay was best leuk, maar als je BOIII gewend bent is het wel een stapje terug. Zelfde geldt ook voor de “specialist”. Heel leuk bedacht dat je zelf wat kan samenstellen, maar de meesten zullen toch met een bepaalde specialist gaan spelen. Daarbij zien de specialists eruit alsof ze in Ghosts hebben gezeten, en nee niet met doodskopmaskers, maar gewoon plat, saai en eigenlijk best lelijk. Nogmaals, als je BOIII bent gewend voelt dit ook als een stap terug. De speciale wapens zijn wel leuk en voelen minder overpowered aan dan sommige in BOIII.

De algemene wapens vallen ook tegen. Aardig wat wapens hebben 2 fucties. Een sniper rifle die je naar assault rifle kan omzetten, een smg die naar assault rifle kan en een assault rifle die naar akimbo smg’s kan. Wat mij betreft slaat dat nergens op en ik had liever 2 extra smg’s gehad dan die switchbare dingen. De energy weapons voelen goedkoop aan, ze schieten vaak traag en doen niet veel schade. 50% van de mensen die ik tegen kwam gebruikten altijd hetzelfde type assault rifle, de rest rushte met smg’s en snipers. Hoewel sommige wapens wel erg zwak aanvoelde, waren er toch wel een paar solide wapens. Wapens kan je tevens upgraden doormiddel van onderdelen, en deze leveren vaak (zoals in AW) een bonus. Denk aan meer ammo, minder recoil of oneindig je adem in kunnen houden. Deze bonussen zijn gecategoriseerd in kleuren van zeldzaamheid. Het is wel de moeite waard om te kijken welke upgrades je allemaal kan vrijspelen. Je hebt ook facties die weer hun eigen upgrades aanbieden.

Dan komen we bij die facties, blijkbaar kan je je aansluiten bij een factie. Dit wordt vast verder uitgelegd in singleplayer, maar ik vond ze nu vooral irritant. Ze zeggen af en toe wat dingen, maar ze hadden het er ook uit mogen laten.

Tot slot de maps, de maps waren best leuk. De meeste waren ook best groot, maar ik merkte dat alle actie voornamelijk op één plek afspeelde. Je spawnt vaak ook (erg) dichtbij de actie. Scheelt je soms wat loop werk, maar spawnrapers zijn niet ver weg. Toch was dit niet erg storend. De actie is snel, en dat merk je ook in gameplay, meer dan 2 mannetjes afmaken is best knap. Want je gaat snel dood, de maps zijn redelijk open en zorgen voor genoeg plekken om je van alle kanten aan te vallen. Dit werkt natuurlijk ook in je voordeel. Het waren leuke maps om te spelen :). Hoewel ik soms ook weer mn ogen moest dichtknijpen voor de hoeveelheid witheid in het sneeuwlevel.. Fuck logic map was de map in het ruimte station. Hier kon je alsnog scorestreaks oproepen die vanuit de lucht komen vallen. Niet echt logisch in een afgesloten ruimtestation met smalle gangen.

Mochten mensen de moeite hebben genomen om dit te lezen. Mijn verhaal is best negatief. En ondanks wat positieve dingen, blijft dit voor mijn gevoel een grote stap terug van BOIII. Ik hoop heel erg dat ze nog het één en ander gaan aanpassen, maar zo kort voor de release kunnen ze de grootste struikelblokken natuurlijk nooit aanpakken. De wapens zijn niet fijn en hebben vaak onnodige opties, het daadwerkelijk aanbod wapens vallen weer tegen. De camo is oerlelijk! Ik snap niet dat sommige het prettig vonden om het hele weekend met een neon groene geweer te spelen (letterlijk het hele wapen in die kleur). De specialist voelen onpersoonlijk aan, en zien er niet op en top uit. De unieke eigenschappen zijn dan wel weer goed uitgedacht. Het rush, run, jump and slide gameplay is nog erger aanwezig dan in BOIII.. Het valt me al met al gewoon heel erg tegen. Ik overweeg zelfs mijn pre order af te zeggen.. Ik hoop heel erg dat ze hun toekomst setting laten vallen voor toekomste CoD’s, want IW heeft echt de grens geraakt wat leuk is. Het enige dat mijn tegenhoudt om mijn pre order te stoppen is MWR, wat natuurlijk ook weer gestoord is. Mensen die nog graag de beta willen spelen, het kan nog tot morgen. En ik heb nog 5 friendkeys, mocht iemand het zelf willen ervaren stuur me dan een nette PM :).

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

5 reacties

 1. 1776 XP
  Scrappy-_-coco0's avatar

  Heb de beta zelf niet gespeeld, en ben daar blij om na t lezen van dit artikel 🙂

 2. 1068 XP
  SkySurprise's avatar

  Goede review!
  Ik dacht echter dat het rush, run, jump & slide gameplay minder was geworden, zover ik kon zien op YT-filmpjes. Erg jammer om te horen.
  Gelukkig heb ik de pre-order gezet voor MWR, omdat ik toch meer van ‘voeten-aan-de-grond-gameplay’ hou.

 3. 2457 XP
  peyj's avatar

  @SkySurprise: Nou ik dacht hetzelfde. Maar toen bedacht ik dat ik niet zoveel wil betalen voor MWR. Dus ik heb alsnog mijn pre order stop gezet. Ik had mijn 30 dagen early access voor MWR al wel gebruikt, dus die staat nog op mn PS4. Dus ik hoop stiekem dat deze blijft werken :P.

 4. 1068 XP
  SkySurprise's avatar

  @peyj: Hahaha. Ben benieuwd. Stiekem ben ik toch meer een Battlefield fanboy, dus het maakt me niet uit als COD tegen valt. :’)

 5. 40 XP
  Snip1977's avatar

  Ik ben afgehaakt na het spelen van de beta voor mij geen nieuwe CoD zolang ze blijven doorgaan met dat gejump en alles.
  Ik laat mijn pre-order alleen maar staan om MWR te spelen, omdat ik verwacht dat het wel erg lang gaat duren (of nooit) voordat deze los te verkrijgen zal zijn.

  En ja ik ben gek 80 euro neer te leggen voor een Remastered, maar voor deze CoD heb ik het er wel voor over na de SP weer opnieuw beleefd te hebben. Van mij mogen ze voor toekomstige CoD wel een voorbeeld nemen aan de MW serie vooral het eerste deel