Forum

Topic: Jullie mening: Komt de PS5 te vroeg?

Anoniem's avatar

Beste PSX Sense leden!

Sinds het bekend is geworden dat dit jaar de PS5 gaat verschijnen, heb ik er altijd een dubbel gevoel over gehad. Hoewel het natuurlijk weer een nieuw begin van een prachtige game tijdperk gaat worden en 95% van de gamers razend enthousiast zijn, heb ik altijd zoiets gehad van: komt de PS5 gewoon niet te vroeg? Ondank dat er tussen de release van de PS4 en PS5 ongeveer evenveel jaren zitten als hun voorgangers (PS1 naar PS2 was 5 jaar, PS2 naar PS3 was 7 naar, PS3 naar PS4 was 6 jaar en nu zit er weer 7 jaar tussen, correct me if im wrong), heb ik tóch het idee dat de PS5 te vroeg komt. Dit heeft natuurlijk meerdere redenen. Een daarvan is dat het haast niet voor te stellen is dat de evolutie van graphics en gameplay (veel) beter kunnen dan wat we gewend zijn van de PS4. Van de PS1 naar de PS4 hebben we natuurlijk veel mega verbeteringen meegemaakt maar ik heb toch het idee dat het niet veel meer beter kan dan de PS4 aangezien de PS4 daarentegen ook totaal niet verouderd en ouderwets is ofzo?… Daar komt ook nog eens bij kijken dat de meeste van ons een backlog van jewelste hebben wat we nog moeten afmaken aangezien er zóveel mooie games zijn uitgekomen waar we nog aan moeten beginnen en waar we ons nog op verheugen, plus t feit dat er nog mooie games op de planning staan dit jaar. Ook heb ik het idee dat er kwa hoofdmenu instellingen, nieuwe opties op de PS5 en bijvoorbeeld de nieuwe Dualshock toch niet zo gek veel meer kan veranderen/verbeteren terwijl dat van de PS3 naar PS4 natuurlijk wel een wereld van verschil is. Het enige wat ik mij kan voorstellen is dat de laad schermen veel korter worden. Daarbij zou ik het dood zonde vinden om mijn PS4 in de kast te laten staan, stof te vreten zoals dat nu ook bijvoorbeeld met de PS3 gebeurd, ik heb ze dan wel nog mooi in de kast staan allemaal naast elkaar de PS1, 2, 3 en 4 maar ik denk dat er ook genoeg mensen zijn die hun PS3’s gewoon ergens in een doos op zolder of de kelder hebben staan en dat er al jaren niet meer naar omgekeken is, dit kan ik me toch totaal (nog) niet voorstellen bij de PS4. Of maak ik me nu gewoon te druk? Eindstand is dat ik wellicht de release van de PS5 te vroeg vind omdat er nog genoeg te doen is op de PS4 en de PS4 nou niet bepaald verouderd of ouderwets is, in tegendeel zelfs.. Hoor graag jullie meningen hierover!

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PlaySense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

20 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-8642's avatar

  Als je het te vroeg vind koop je het toch lekker niet? Niemand verplicht je.

 2. 348 XP
  Raigara's avatar

  Ik heb de laatste tijd geen nieuwe PS4 games gehaald dus weet niet precies hoe het zit maar aan het einde van de PS3 kon je toch echt wel merken dat de hardware aan zijn limiet zat.

  Voor mij zal de PS5 als eerste instantie als PS4 pro functioneren en is ook een reden dat ik nu geen PS4 pro ga halen en gewoon op de PS5 wacht

 3. 1061 XP
  Kassandra's avatar

  Lastige vraag. Qua graphics ben ik het wel met je eens en verwacht ik ook geen reuze stap voorwaarts. Hetgeen eigenlijk ook al het geval was bij stap van de PS3 naar de PS4. Anderzijds is bijvoorbeeld SSD natuurlijk wel weer een reuze stap en ook qua timing zeker niet te vroeg.
  Is het naar mijn mening hoogtijd voor een nieuwe generatie? Nee, wat mij betreft hadden ze nog 2 jaar mogen wachten. Is het te vroeg? Nee, dat ook weer niet, prima timing dus gewoon.
  Maar zoals al gezegd vind je het te vroeg dan wacht je toch nog?

 4. 5795 XP
  tyger1's avatar

  Nee ps5 komt op tijd maar ps4 kan nog een x aantal jaren mee
  Dit moet je voor je eigen uitmaken ik koop consoles altijd op day one maar dit doen ze niet allemaal , ik ken gamers die ps3 nog gebruiken waarvan ik ereen ben .
  Mvg

 5. 2424 XP
  ps4 ps4's avatar

  word toch een jaartje uitgesteld wegens Coronavirus https://www.psx-sense.nl/387323/coronavirus-zou-voor-uitstel-van-de-playstation-5-en-xbox-series-x-kunnen-zorgen/

  mvg

 6. Anoniem -
  Anoniem-4626's avatar

  Vrees inderdaad dat het verschil de prijs niet waard wordt…

 7. Anoniem -
  Anoniem-4039's avatar

  Ik denk dat het nog een heel stuk beter en mooier kan qua graphics.. Als ik bijv. Red Dead redemption op een dure game pc ziet op ultra settings dat ziet er ongelooflijk mooi uit..

 8. Anoniem -
  Anoniem-644's avatar

  Ik denk zelf dat de PS5 mooi op tijd komt. Qua graphics zal het in het begin ietsjes verbeterd zijn. Maar een stabiele framerate en nauwelijks laadtijden zal zeker ook voor verbetering zorgen. Ook komt er een 3d audiochip in de PS5 waardoor het qua audiotechnisch ook verbeterd zal zijn t.o.v. de PS4.
  Dat tezamen met de backwards compatibility zorgt ervoor dat je maar 1 console in huis hoeft te hebben. Die backlog kan immers ook op de PS5 worden gespeeld met veel minder laadtijden.
  Wel mooi om de PS1, PS2, PS3, PS4 naast elkaar te hebben, een heus PS museumpje. 🙂

 9. Anoniem -
  Anoniem-379's avatar

  Wacht wel op de PS 6 samen met gt 7

 10. 1410 XP
  TommyNL's avatar

  @ps4 ps4:
  Je hebt iig wel een betrouwbare bron

 11. Anoniem -
  Anoniem-8551's avatar

  Nee, komt niet te vroeg.

  Als is het maar omdat ontwikkelaars ook verder willen en hun creativiteit kwijt willen met mogelijkheden die niet op de PS4 kan (of te weinig). Als (high-end)ontwikkelaar wil je ook niet alleen jouw product op een variabel systeem (PC) uitgeven en dus moeten de consoles ook eens meegaan.

  Als consument heb je meer vrijheid. Je hebt genoeg game aanbod en je kan zelf bepalen wanneer je de stap naar die upgrade maakt.

 12. 296 XP
  Strydom's avatar

  Het staat je natuurlijk vrij om zo lang mogelijk op de ps4 te gamen. Ik ben het deels met je eens dat het nog niet heel veel mooier kan, aangezien de ps4 mooie beelden tovert. Toch is de hardware naar mijn mening verouderd. RDR2 onder de 30 fps in St Denis vind ik bijv. onacceptabel. Op gebied van fps (frames per seconde) valt er genoeg winst te behalen, ook het menu (snelheid) en de laadtijden zijn vervelend. Al verschilt die mening per gebruiker/gamer. Als je bijvoorbeeld dagelijks gamed op een systeem die 120 fps haalt en dan schakelt naar 30 fps is dat nogal een domper, althans zo ervaar ik dat. Grote kans dat veel gamers het niet eens zullen zijn met me. Dat is ook meteen waarom je vraag zo lastig te beantwoorden is, of het te vroeg is.. Dat bepaal jij.

  In jouw geval zou ik gewoon even 1 of 2 jaar wachten met aanschaf van de nieuwe console. Als je dan over gaat op koop, heb je grote kans op een slim-versie en een aardig aantal ps5 exclusives. Wellicht dat ps5 dan ook scherper geprijsd zal zijn tegen die tijd. Ook genoeg tijd om te sparen, mocht dat een issue zijn.

 13. 68 XP
  serdar's avatar

  Het is tijd voor een nieuwe ps4
  Als ik fortnite speel zie ik gewoon dat hij moeite heeft om de game te draaien
  Elke potje moet de map nog inladen ik kan soms niet eens een wapen pakken
  En met save the world als ik tussen twee wapens switch moet hij nog laden

 14. 2142 XP
  mantequilla's avatar

  neemang,ik merk of misschien meerdere al dat de ps4 begint te haperen,en soms reageert hij niet eens meer,dit kan bewust worden gekozen door sony,of het is de eerste,kan niet wachten op de ps5

 15. Anoniem -
  Anoniem-615's avatar

  Van mij hadden ze hem morgen al mogen uitbrengen.. Zodra ik mijn ps4 aandoe lijkt het alsof een vliegtuig begint op te stijgen.

 16. 1151 XP
  RStylesGeleen's avatar

  Dank voor jullie reacties mensen! Om even terug te komen op sommigen. Ik zal de PS5 ook gewoon halen op Day One, net zoals alle vorige Playstations. Ik heb deze PS4 ook vanaf de release dag en ik moet zeggen dat hij t nog uitstekend doet, alleen met uitzetten heeft ie moeite, dan piept ie 3x en gaat ie pas uit, dit heeft ie al jaren btw. Maar nogmaals bedankt, aan sommige reacties heb ik echt iets gehad en denk er nu ook wat anders over eerlijk gezegd!

 17. 29 XP
  Anoniem-69's avatar

  Ik wacht minstens een jaar. Heb een enorme backlog aan games en ga deze eerst eens spelen.
  Beginperiode zitten er veelal amper games bij die de moeite waard zijn en ik investeer komende tijd liever in een betere TV en Atmos setup voor m’n andere hobby, films kijken.

  Maar dat er een nieuwe console komt in huis moge duidelijk zijn, alleen niet direct.

 18. Anoniem -
  Anoniem-1665's avatar

  @Anoniem-615: Ik speel tegenwoordig zonder de kap er op. Nu is ie fluisterstil maar ik hou er rekening mee dat ik heb op een gegeven moment uit elkaar moet halen om schoon te maken. Voorlopig gaat het goed al 1+ jaar. Het geluid stoorde mij zo dat het mijn gameplezier in de weg stond.

 19. Anoniem -
  Anoniem-1619's avatar

  @Anoniem-644: laadtijden voor backwards comp games zal wellicht toch nog hoog blijven want data moet uitgelezen worden op het schijfje?

 20. 191 XP
  ItsIncognito_NL's avatar

  @Anoniem-1619: Dan drink je een bakje koffie