Forum

Topic: Maquette PS4 & 5 review

Anoniem's avatar

De trailer van dit spel was voor mij niet veel zeggend, maar ben blij dat ik het toch gespeeld hebt vandaar een ultra korte review voor dit korte spel (na ongeveer 3 uur ben je klaar).

De trailer:

Wat is Maquette.
Allereerst een maquette is een driedimensionaal model van bijvoorbeeld een gebouw, voeg daarbij de matroesjka poppetjes toe (die Russische beeldjes met een poppetje in een poppetje) en je hebt de beschrijving van dit spel. Je maakt gebruik van de maquette terwijl je op hetzelfde plein of in hetzelfde gebouw zit. Het verschil zit hem echter in de puzzelstukjes die je kan vinden en gebruiken. Leg je bijvoorbeeld een kleine sleutel in de maquette kun je de grotere versie vinden op dezelfde plek waar je de kleine sleutel hebt neergelegd en andersom. Zo kun je dus spelen met de grote van een object. Dus in het geval van de sleutel kun je heb het juiste formaat maken om deze te gebruiken om een deur open te maken, maar je kan hem ook zo groot maken zodat je dezelfde sleutel kan gebruiken als brug.

Het verhaal:
Michael komt een oud schetsboek tegen van Kenzie, deze brengt ons terug bij hun eerste ontmoeting in een koffietentje en beschrijft daarna hun leven samen wat toch niet zo mooi is dan wat het begin doet lijken, totdat ze voor altijd(?) afscheid van elkaar nemen.

Conclusie: Het verhaal is niet bijster interessant en het is een erg kort spel desondanks zou ik iedereen die van puzzelspellen houd deze te spelen, het spel is namelijk super sfeervol! Het verhaal wordt verteld vanuit het schetsboek van Kenzie met de herinneringen van Micheal, hier helpt het grafische stijltje erg bij. De levels zien er mooi uit en zijn uitdagend en af en toe krijg je begeleiding van een mooi bijpassend muzieknummer.

Lees je dit in maart 2021?
De Playstation 5 versie van dit spel krijg je gratis als PS+ abonnee, nog geen ps5 maar wel abonnee? Je kan de PS5 spellen alvast claimen via de Playstation store op je mobiel of computer.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

1 reactie

  1. 861 XP
    Morticuz's avatar

    Ik mag blijkbaar de trailer niet embedden hierbij de link: https://youtu.be/ceMkmsyzCoc