Forum

Topic: No man’s sky – review

Anoniem's avatar

Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe review (wellicht Re-review) van No man’s sky?

Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat de basisversie uitkwam en sindsdien is er zoveel veranderd aan de game dat het een heel andere game is geworden.

Dus Psx-sense, wellicht een idee?

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PlaySense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

11 reacties

 1. 121 XP
  Boske71's avatar

  Helemaaleens, spel is zoveel veranderd en verbeterd sinds release, is echt een pareltje nu, als je van dat genre houdt.

 2. 9451 XP
  stefan52a's avatar

  Eens, zelfde geld voor de TLOU2 review naar mijn mening, oké toen mocht je destijds nog niks zeggen over de game van Sony, nu wel. Alhoewel dat wel een hele shit show kan gaan opleveren, zou het wel zo eerlijk zijn, die review is natuurlijk 10x niks en zegt ook niets naar mijn mening, behalve dat de schrijver bang was voor het schrijven van de review, wat ik ook wel weer snap aan een kant.

 3. Anoniem -
  Anoniem-497's avatar

  Zelfde voor Kingdom Come: Deliverance.

 4. 858 XP
  Undergod's avatar

  Ik had hier een comment gezet, maar per ongeluk mijn mobiel gedraaid, en dan was alles weg…

  Wat ik me afvroeg, was hoe lang Hello Games nog updates voor deze game zou uitbrengen.
  Misschien kunnen ze No Man´s Sky tot in het oneindige blijven upgraden, om zo telkens hun procedural regeneration te verbeteren?

  Op zich, is Hello Games pionier geworden in het opzetten van een proceduraal gegenereerde spelwereld, en ik denk dat Hello Games dit ook geroken heeft, en de kans om de beste ontwikkelaar in proceduraal gegenereerde spelwerelden te worden, niet meer laat schieten.

  Maar hoe lang nog voordat ze een nieuw project starten? En wat zou dit dan kunnen zijn, en hoe zouden ze de kennis die ze met No Man´s Sky hebben opgedaan, gebruiken?
  Hoe zou zich dat vertalen, als ze opnieuw moesten beginnen?

  Eens is toch elke gamer in het bezit van No Man´s Sky?

  Zelf vind ik No Man´s Sky leuk beginnen, en ik speel meestal door tot in het space-station.
  Maar daar geef ik het op. Het vraagt wat teveel van me.

 5. Anoniem -
  Anoniem-5728's avatar

  @Undergod: Er zijn op dit moment 15 updates geweest, er zal sowieso nog een 16e komen. En aangezien het nummer 16 door de hele game heen is geweven in het verhaal, word aangenomen dat dit de grootste update van allemaal zal zijn. Of er daarna nog meer updates komen, ik denk misschien tot hun volgende project af is.
  Een aantal maanden geleden gaven ze aan al met een nieuw project bezig te zijn “a huge, ambitious game like No Man’s Sky.”
  Het is echter nog niet bekend wat voor een game dit zal worden, behalve dat het dus net ambitieus is als No Man’s Sky.

 6. 858 XP
  Undergod's avatar

  @Anoniem-5728: Ah, thx.

 7. Management - 2317 XP
  Rastapopulos's avatar

  Een interessante vraag en dat is iets waar we weleens over nagedacht hebben. Voor verschillende games zou dat in bepaalde mate rechtvaardig zijn, maar waar we een beetje tegenaan lopen is waar de grens dan moet liggen.

  In de updatecultuur van vandaag de dag is elke game een half jaar later in potentie compleet anders dan bij de launch. No Man’s Sky is hier een uitstekend voorbeeld van, maar er zijn ook andere titels. Die zouden we nu opnieuw kunnen reviewen, maar de ondersteuning is nog niet klaar.

  Dit zou betekenen dat we dat over bij wijze van twee jaar weer moeten doen en zo blijven we bezig, waarbij we ons de vraag moeten stellen of we die richting op moeten willen. Dit haalt ook de waarde van de initiële review onderuit, want een review is een vaste beoordeling en daar moeten we niet op termijn in gaan rommelen – of tegenspreken.

  Het idee is nog altijd dat als een game uitkomt, dat dit een volledig product is en daar zal de game in kwestie naar beoordeeld worden. Als er later extra content uitkomt of als er updates verschijnen, dan is dat mooi meegenomen. Dat mag echter niet leidend zijn voor de aanvankelijke review, want anders kan je nooit een concrete mening vormen.

  De nuance die we geregeld al meenemen bij kritiekpunten is dat er mogelijk updates verschijnen en dat die eventuele problemen oplossen. In dat kader is er ook genoeg informatie te vinden over het traject na elke release, waardoor een potentiële koper genoeg ruimte heeft zich goed te informeren. Zeker als de review van toen niet helemaal meer strookt met de realiteit.

  Wat dat betreft is een review een momentopname en dat willen we graag zo houden. Puur omwille van het feit dat games opnieuw reviewen op een gegeven moment eindeloos zou zijn. Dat wordt mede gevoed doordat steeds meer games in een servicemodel overstappen en dan zouden we er eigenlijk helemaal geen beoordeling meer aan kunnen geven. Want wat vandaag een minpunt is kan morgen een pluspunt zijn.

 8. 8379 XP
  7th-son's avatar

  @Rastapopulos: zijn er daadwerkelijk zo veel games als no man’s sky die eigenlijk kompleet veranderd is sinds de release? Noem eens een paar titels als je wilt

 9. Anoniem -
  Anoniem-8472's avatar

  @Rastapopulos: kunt er natuurlijk ook een soort column van maken met als titel “Retro Review” of “Throwback Review” of iets…

 10. Anoniem -
  Anoniem-8459's avatar

  @Rastapopulos:

  “Dit zou betekenen dat we dat over bij wijze van twee jaar weer moeten doen en zo blijven we bezig, waarbij we ons de vraag moeten stellen of we die richting op moeten willen.”

  Dat hoeft toch helemaal niet zo te gaan?
  Je zou bij Live Service games die bijvoorbeeld lager scoren dan dat er verwacht werd deze games in de gaten kunnen houden over (bv.) een half jaar gezien en de review niet een nieuw cijfer geven maar wel de minpunten aanstippen die verbeterd zijn. Zo weet de consument dat de game hoger zou scoren en hoeven jullie het geen nieuw cijfer te geven, maar hebben jullie wel aandacht geschonken aan de tekortkomingen.

  Bovendien genereert een nieuw artikel over een game die slecht gescoord heeft weer opnieuw aandacht en clicks. Ik heb zelf (maar das persoonlijk) liever zo’n artikel dan een artikel die aangeeft dat een game overal fantastisch scoort. Dat was toch al duidelijk aan de hand van jullie review. 😉

 11. 8379 XP
  7th-son's avatar

  een soort comparison recensie, maar dan dus dezelfde game, alleen een bepaalde periode later. Of het nou beter of slechter geworden is, is het misschien wel leuk voor nieuwkomers. Die kijken alleen naar de recensie van jaren geleden, die in dit geval dus al echt niet meer klopt