Forum

Topic: PES Try-out

Anoniem's avatar

Dag allemaal,

Aangezien ik dit jaar PES ben gaan spelen, in tegenstelling tot de afgelopen 10 jaar waarbij ik FIFA standaard heb gekocht, en binnenkort PES Lite uit komt waarbij anderen deze voetbalgame uit kunnen proberen, wil ik dit topic openen. Omdat ik merk dat men wel nieuwsgierig is, maar vaak niet van FIFA durven af te wijken. Waar ik tot voor kort ook bij hoorde.

Inmiddels ben ik een paar maand onderweg en het was niet liefde op het eerste gezicht. Waarbij ik met FIFA van de ene naar de andere speler doortikte, voelde het bij PES wat ‘houterig’ aan. Mijn eerste reactie was ‘dit is niet wat’, Maar goed, ik heb wel knaken geïnvesteerd dus af en toe probeerde ik het nog eens. Ik heb zelfs nog geprobeerd om de game te ruilen via marktplaats ;$. En op een gegeven moment begon ik het te snappen. Het menu, de taktiekmogelijkheden en de manier op hoe het voetbal gespeeld moet worden. Het tempo ligt iets lager dan bij FIFA en het kost iets meer moeite om te scoren of om überhaupt een bal goed aan te spelen. Wat eigenlijk wel lekker is. Wat me eerst frustreerde, vind ik nu juist prettig aan PES. En wat ik nu ga zeggen had ik in mijn stoutste dromen niet gedacht een jaar geleden maar: als ik nu naar FIFA kijk zie ik eigenlijk geen voetbal meer, maar een overgeklokt gescript voetbalspel. Waar alles al in kannen en kruiken lijkt voordat de bal over de middellijn is.
Nog een extra pluspunt van mijn kant is dat de singleplayer een stuk leuker is. Ik heb graag de illusie dat ik één van die trainers aan wal ben die er wel verstand van heeft. Daarom speel ik het liefst carrièremodus. Zowel Football manager op de laptop, als ’trainertje’ op de PS4. Als trainer van Heracles, ik kom zelf uit Almelo, kan ik in PES mijn spelers laten trainen op een specifieke rol in het veld. Bijvoorbeeld: voor Mauro Junior, aanvallende middenvelder, kan ik kiezen of hij zich ontwikkeld als ‘klassieke 10’ of ‘creatieve spelverdeler’. Beide opties zijn gericht op verschillende specifieke eigenschappen van de speler. Zo kan ik hem dus op mijn gewenste vorm ontwikkelen. Of dit goed gaat is een tweede. Het is aan mij om dit in de gaten te houden. Ook heb ik een jeugdelftal tot mijn beschikking. Als trainer kan ik ook mijn jeugdspelers een specifieke training meegeven om zich te ontwikkelen tot de speler die ik graag wil.
Helaas vond ik FIFA de laatste jaren niets toevoegen aan deze modus. Alle pijlen lijken gericht op de plek waar het geld binnen stroomt. Voor de meesten hoef ik het denk ik niet te zeggen, maar ik doet het toch, FUT. Dit is ook meteen een punt waarin FIFA een stuk beter uit de bus komt. PES probeert hetzelfde met MyClub, maar het voelt absoluut nog niet zo lekker als PES, Ik haal er niet het plezier uit als bij FIFA. En ik denk dat PES daar de nodige jaren voor heeft om zich hierin te ontwikkelen. Evenals de vormgeving in het spel. Het ziet er niet zo gelikt uit en het was even zoeken toen ik aan dit spel begon. Inmiddels ben ik er aan gewend en kan ik er mee leven.

Nou goed, al met al, dit is mijn ervaring tot nu toe. En ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Omdat de community nog niet zo groot is, is het denk ik belangrijk om elkaar een beetje op weg te helpen. Graag alleen als je het hebt geprobeerd. Voor de mensen die willen bashen mag dat ook in de comments onder een voetbalartikel.

Mvg,

Justin 🙂

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

4 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-814's avatar

  Wat een verhaal, maar kort samengevat: als je nog geen miskoop heb gedaan in 2019 en er nog snel even 1 wil doen, dan is dit je kans om PES te kopen, voordat 2020 begint.

  FIFA is de betere voetbal game.

 2. 348 XP
  Raigara's avatar

  @Anoniem-814: Toch wel goed dat je er moeite in stopt om je eigen mening te geven. Helaas kan het niemand wat schelen dat jij FIFA beter vind. Naar mijn mening zijn alle voetbal games gewoon saai maar ik ga daar ook niet elke forum post of bericht mee af

 3. Anoniem -
  Anoniem-5435's avatar

  Ik speel graag de mode prof clubs in FIFA met mijn vrienden. Zit deze modus ook in Pes?

 4. 5795 XP
  tyger1's avatar

  @Anoniem-814: Leer eerst ff PES spelen en ga dan vergelijken met FIFA .
  Mijn oordeel is er zit meer gevoel van een voetbalgame in PES !
  Zeker geen miskoop , FIFA ligt bij mij bijna nooit op .