Forum

Topic: PlayStation API

Anoniem's avatar

Beste mede-playstation-fanaten.
Voor mijn eindproject van frontend developer wil ik graag een applicatie gaan maken dat met PlayStation te maken heeft.
Nu ben ik al een tijdje op zoek naar een API voor PlayStation. Dat blijkt toch nog lastiger dan gedacht.
Het enige dat ik heb gevonden is een API van de Russische store. Maar ook een voor PHP, iets dat ik dus niet nodig heb aangezien ik react doe.

Is er iemand die wellicht meer kan vertellen over een goede API van PlayStation die ik kan gebruiken voor mijn react opdracht?
Alvast bedankt voor jullie hulp

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

5 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-6813's avatar

  https://archive.codeplex.com/?p=psnapi

 2. Anoniem -
  Anoniem-6184's avatar

  Heb even gezocht en voor zover ik kon vinden is er geen openbaar beschikbare playstation API. Alleen enkele vage sites die maar half werken. Die sites zijn ook niet verbonden aan een officiele playstation API, maar scrapen bepaalde pagina’s van de store voor data.
  Studeer zelf ook informatica en heb net een stage afgerond als back-end developer. Ik zou je aanraden dit idee uit je hoofd te zetten en een applicatie ontwikkelen waarbij je gebruik maakt van een goed gedocumenteerde API waarvan je zeker kan weten dat die er niet ineens mee ophoudt (ondersteund door een groot bedrijf of grote community).
  Als je API ineens niet meer online is, is je hele eindproject naar de klote.

  Zelf een API maken en hosten kun je natuurlijk wel doen. Back-end is zoveel leuker dan front-end 😉

 3. 283 XP
  Brave Fencer Musashi's avatar

  @Anoniem-6184: enorm bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik kon er zelf ook geen touw aan vast knopen maar dan is het nu wel duidelijk dat ik het uit m’n hoofd kan zetten.
  Dan gaat het toch optie 2 worden: Lego, daar is gelukkig een hoop in te vinden en daar zal dan toch wel een mooi project uit moeten komen.

  Ennuhm .. ik heb frontend gekozen omdat het me een mooiere uitdaging leek. Dit eerst maar eens onder de knie krijgen, dan zien we wel verder met backend

 4. 329 XP
  Bloodyman2103's avatar

  @Brave Fencer Musashi: Van welke data wil je precies gebruik maken voor je applicatie? Als het voor trophies zijn, kan je misschien beter de API van PSNProfiles gebruiken. Er bestaan een aantal Trophy Mosaic Generators die voornamelijk hier gebruik van maken, vermoedelijk vanwege de reden dat Playstation zelf geen publieke API heeft.

  Voorbeeld van een trophy mosaic generator: https://psnplatinums.com/.

  Als frontend developer kan ik je alleen maar toejuichen!

 5. Anoniem -
  Anoniem-2146's avatar

  @Brave Fencer Musashi: Denk dat je met Lego inderdaad veel kan. De API van rebrickable ziet er in ieder geval goed uit. Goede documentatie en een actief forum.
  Veel succes met je opdracht!