Forum

Topic: Ps plus gekocht

Anoniem's avatar

Goededag

Ik heb vandaag voor mijn zoon plus aangeschaft bij gamery .
Stond nergens dat er iets niet klopte .
Ik wachten op een code krijg ik eindelijk een mail dan hun een nieuwe account naam heeft aangemaakt waar die plus bij hoort.
Ik moet dat account toevoegen op de 4 of 5 om te genieten van een jaar abonnement van plus .
Dit heb ik nog nooit mee gemaakt dat het op deze manier gebeurt stond ook niet zo op hun site .
Zal dit betrouwbaar zijn of kunnen ze zo een account hacken

Hoop iemand ervaring heeft op deze manier .en me advies hier over kan geven .heb al mail gestuurd en gevraagd hoe ik me geld terug krijg dat ik dit niet vertrouw

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

15 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-2658's avatar

  vaak zijn dit soort accounts inderdaad gehacked. Als de eigenaar de wachtwoord veranderd ben jij je ps plus kwijt. de veiligste manier is gewoon een code kopen en deze op je eigen account activeren.

 2. 3 XP
  bt19750's avatar

  @Anoniem-2658: ik dacht dat ik het via een normale site kocht zag er heel betrouwbaar uit .stond nergens wat vermeld je kon op verschillende manieren betalen net als startselect waar ik het al heel lang deed voor mijn zoon .

 3. Anoniem -
  Anoniem-7495's avatar

  Beschouw dat maar als een verloren 27 euro, want dit is uiteraard oplichting. Er wordt een account gebruikt voor PS Plus en dit wordt aan meerdere personen verkocht. Uiteindelijk heeft niemand nog toegang tot PS Plus, omdat de primaire console te vaak wisselt en Sony daar een stokje voor steekt, of de oplichters veranderen doodleuk het wachtwoord.

  Je eigen account kan niet gehacked worden op deze manier, maar het is vooral verstandig om hier niet aan mee te doen. €26,99 is natuurlijk sowieso te mooi om waar te zijn, zeker bij een vage toko.

  Het feit dat deze ‘webshop’ geen enkele gegevens van zichzelf prijsgeeft, zouden er toch wel wat alarmbellen moeten afgaan. Geen adres, geen KvK, geen telefoonnummer, geen email, simpelweg geen enkele mogelijkheid tot contact. Waarom zou je hier in godsnaam iets bestellen?

 4. 3 XP
  bt19750's avatar

  @Anoniem-7495: helaas een hele domme fout van mij .ben altijd voorzichtig met alles helaas er in getrapt dit keer. Gelukkig maar 27 euro en niet een mega bedrag .maar toch zonde van het geld .

 5. 3077 XP
  Melvin's avatar

  Ik zie dit soort praktijken helaas te vaak, vooral op Marktplaats.
  Jammer dat je het geld kwijt bent, maar het is inderdaad gelukkig maar een klein bedrag.

 6. Anoniem -
  Anoniem-5599's avatar

  [email protected] al gemaild? is de contactpersoon van de site volgens sidn

 7. Anoniem -
  Anoniem-4353's avatar

  Dit meen je toch niet he.. had ik dit maar gegoogled voordat ik het bestelde. zojuist besteld en kan dus blijkbaar fluiten naar mn ps plus en 27 euro..
  Net zoals jij, check ik normaal altijd alles en ben ik heel voorzichtig.. net die ene keer dat ik niet op let gebeurt dit.

 8. Anoniem -
  Anoniem-2912's avatar

  @bt19750: Niets meer gehoord verder neem ik aan? Ik heb zelfs helemaal geen antwoord ontvangen van ze. Ben er ondertussen achter dat het telefoon nummer buiten gebruik is en het rekening nummer Duits is. Misschien een leuke voor Kees van der Spek dit. EDIT: Ben al met een prive bericht naar Kees toe bezig. Niet geschoten is altijd mis.

 9. Anoniem -
  Anoniem-7640's avatar

  Aangifte doen. Ik heb ook al aangifte gedaan en aangegeven bij de acm. Naar sony moet ik ook nog een mailtje sturen. Denk als hun advocaten ermee gaan bemoeien hebben ze wel een groot probleem

 10. Anoniem -
  Anoniem-1869's avatar

  stuk in opgelicht!? over minder betrouwbare websites. aan te bevelen voor degene die normaal altijd opletten

 11. Anoniem -
  Anoniem-9817's avatar

  lachwekkend dat je via deze manier plus hebt gekocht, voor je op websites koopt die je niet kent goed onderzoeken of een website betrouwbaar is of niet.

  Via de website van roy kan je ook plus kopen, op de playstation zelf, bol. com ect en wat doe jij een onbekende website

  Kleine tip als het goedkoop is als normaal, te mooi om waar te zijn moeten er al belletjes gaan rinkelen bij je

 12. 680 XP
  TommyNL's avatar

  @Anoniem-9817:
  Als dat het geval was zou er geen oplichting meer zijn. SMS van ING, WhatsApp van je zoon met een nieuw nummer. Zoo makkelijk te herkennen toch? Of toch niet??..

 13. Anoniem -
  Anoniem-5043's avatar

  @TommyNL: voor mij makkelijk te herkennen. Als één van mijn kinderen een nieuw tel. nr hebben gaat dat via mij en weet ik dat.

  Geld vragen via apps trap ik niet in, sms van de bank lol doen ze niet. Fising mail herken ik meteen, laatst nog mail gehad van rabobank dat mn pas verlopen was apart aangezien ik abnamro heb.

  Nergens op geklikt en alles gelijk verwijderd. Er is genoeg info over oplichting snap ook niet dat mensen er intrappen of gelijk betalen of geld overmaken.

  Eerst nadenken voor je wat doet, met alle respect verder…

 14. 7242 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-5043: dit dus..

  Geen enkel bedrijf of persoon zal vragen om je inlog gegevens of dat je even geld over maakt voor de Belastingdienst via een sms bericht.

  Je kunt het altijd navragen of controleren als je twijfelt. Zo moeilijk is het echt niet hoor.

 15. 680 XP
  TommyNL's avatar

  @7th-son: site is inmiddels uit de lucht!