Forum

Topic: Ps4 kopen keuzes.

Anoniem's avatar

Hallo, ik ben bezig met een ps4 kopen en ben ook op de prijs aan het letten. Iemand die ik ken zei dat ik eens moest kijken of ik via Canada een ps4 kon kopen want daar is het veel goedkoper, het is veel goedkoper, alleen kan ik dan ook op de ps4 uit Canada Nederlandse games spelen of is dat niet mogelijk?

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

16 reacties

 1. 1299 XP
  A Gamer's avatar

  Ja, kan. Weet alleen niet of je ook blu-ray films erop af kan spelen, denk ik niet. Maar houd er rekening mee dat als je een PS4 importeert je ook invoerrechten en btw moet betalen, tenzij je geluk hebt.

  http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/goederen_ontvangen_uit_het_buitenland/van_organisaties_en_bedrijven/goederen_ontvangen_uit_buitenland_van_organisaties_en_bedrijven

 2. 7 XP
  moos2.0's avatar

  Oke, dankjewel!
  Ik had ook gehoord over dat je wel een probleem had met dlc’s en dat je ze via een psn account uit de regio van waar je de ps4 hebt gekocht moet kopen. Hoe zorg ik dan voor een Canadese psn id?

 3. 538 XP
  Kuroda's avatar

  @moos2.0: als je je playstation voor t eerst aandoet moet je een account aanmaken. Hier moet je dus ook een nationaliteit invullen en daarbij ook een adres uit dat land.

  Maak je bijvoorbeeld een canadees account met een canadees adres krijg je toegang tot de playstation store van canada. Maar ik heb ook meerdere problemen gehoord dat dlc uit land A niet werkt met een game uit land B.

  Ik denk dat ik liever gewoon hier een playstation in nederland koop in verband met garantie trouwens.

 4. 233 XP
  Johnny's avatar

  als je een nederlandse account op hebt is er niks mis met de dlc die je hier haalt,
  maar maak je een us account aan moet je wel de dlc uit de us store halen.
  dat je het maar even weet

 5. 7 XP
  moos2.0's avatar

  @Johnny:
  Oke dankje wel.
  Ik heb besloten om hem in Nederland te gaan kopen dat lijkt me wel wat handiger als ik zo hoor dat het lastig gaat worden met de garantie en de dlc’s.

 6. 4299 XP
  Peter01's avatar

  ik zou sowieso effe wachten tot de ps4k geruchten officieel ontkent of bevestigt worden

 7. 538 XP
  Kuroda's avatar

  @Peter01: t eerste volgende grote event is denk ik de E3 en tot die tijd zullen we er lijkt mij (als geruchten überhaupt waar zijn) niks over horen. Zolang zou ik niet willen wachten als ik nog geen ps4 had maar ik nu weet dat ik er 1 wil.

 8. 4299 XP
  Peter01's avatar

  @Kuroda: het zou misschien half waar kunnen zijn. ik ben er een beetje bang voor want ik heb voor de verandering eens niet gewacht tot de helft van een console cyclus gewacht tot de volgende komt. ik heb hem al een jaar. en ik heb er recentelijk (geen autocorrect, kennelijk trek ik dat woord dus niet uit me achterste) een dikke schijf van 2tb in gezet. als ik nou ook nog de touch knoppen met fysieke kan vervangen word ik nog vrolijker. maar ik dwaal af, me punt is dat ik van dat ding houd. hij had het nog op zijn allerminst 4 jaar “vol moeten houden” of in andere woorden, up to date moeten blijven. nu is dat misschien niet meer mogelijk. en ik ben daar echt kwaad over mocht het waar zijn. ik ben iig bang. en er zijn tientallen miljoenen samen met mij. als het alleen 4k video en programma’s (ik weiger voortaan die shizzle “app” te noemen) zijn, en wat ge-update poortjes en de standaard dingen die je bij een slim versie krijgt, vind ik het prima. dan word ik totaal niet kwaad. dan hall ik dat ding misschien. mits ik een goede prijs voor me oude kan krijgen.

 9. 397 XP
  WushuDanny's avatar

  Het maakt niet uit waar je ps4 vandaan komt voor de dlc.
  Het gaat er om dat de regio van de game gelijk is aan die van de dlc.
  Als je dus in Nederland een game koopt dan is dit normaal een Europese versie.
  Als jij een Nederlands psn acccount maakt dus met jouw echte gegevens (Ik ga er vanuit dat jij in Nederland woont) dan is de psn store automatisch die van Nederland/Europa.
  Dan werkt dus alles gewoon. Ookal komt je ps4 uit Canada, Nederland, Zimbabwe, waar dan ook.

 10. 1151 XP
  RStylesGeleen's avatar

  Haal gewoon een PS4 hier in Nederland, dan weet je zeker dat je straks niet met rare fouten of errors te maken krijgt.. Of desnoods een tweedehandsje met bon, bespaart je geld en je hebt je garantie meestal nog

 11. 7 XP
  moos2.0's avatar

  Ben nu ook van plan om een Nederlandse ps4 te kopen maar weet iemand waar je het beste (beetje goedkoop) een ps4 haalt

 12. 9059 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @moos2.0: Kijk even op budgetgaming.nl maar persoonlijk zou ik voor die paar 10tjes lekker een winkel in de buurt nemen.

 13. 7 XP
  moos2.0's avatar

  @Flaming_Kaiser:
  Haha is goed is ook wel leuk om hem zelf te kopen in een winkel 🙂

 14. 348 XP
  Raigara's avatar

  @moos2.0: Heb zelf woensdag ook een PS4 gekocht na lang sparen. Deze heb ik bij de Gamemania weggehaald. Een 1TB PS4 met 2 controllers voor 380€.

 15. 9059 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @moos2.0: Gamemania heeft wel een paar leuke sets maar kwa geld zal het heel weinig schelen.

 16. 7 XP
  moos2.0's avatar

  Oke goed,
  maar voor geld is er dan een winkel die mensen kunnen aanbevelen?