Forum

Topic: PS4 PRO VOOR DUMMIES

Anoniem's avatar

Work in progress!

PS4 PRO VOOR DUMMIES…

Het lijkt erop dat velen een PlayStation 4 pro willen kopen. Maar velen beseffen ook niet wat het is.

Je hebt de pc , PlayStation en xbox.

De PlayStation 4 bestaat nu uit 2 modellen maar blijft trouw aan zijn functies en kenmerken.

De PlayStation 4 en xbox one zijn geïntroduceerd tijdens een wel heel onstabiele industriële tijdstip.

Waarom? Herinner je je nog de sd tv’s? Je weet wel. Die ene dikke bak dat wellicht nog in grootmoeders huis heeft gestaan. Daarna had je HD en full HD. Nu heb je UHD. Vroeger noemden ze het ook wel eens super hd. Later hebben ze toch 4K EN UHD als synoniem gebruikt voor 2160P.

Resolutie overgangen op tv’s zijn meestal 7 jaar op de markt. Daarna begint er een nieuwe standaard te ontstaan. Natuurljk heb je de vroege kopers. 4K bestaat nu eigenlijk al een gehele tijd. Toch was deze technologie gewoonweg duur om het echt als burger met een gemiddeld loon aan te schaffen.

4K was dus makkelijk te vinden met een prijskaartje van 20 000 euro. Uiteindeljk voor 15 000 000

Nu begint het de standaard te komen. Vanaf 1500 euro start de 4K kwaliteit.

Onder de 1500 euro vind je inderdaad 4K TV’s. Maar deze hebben wat adders onder het gras…

Om kwaliteit te garanderen is er een nieuw label ontstaan. Dat label heet ULTRA HD PREMIUM of gewoonweg PREMIUM 4K.

Dit label is ingeroepen zodat er niet echt gefoefeld kan worden. Want net zoals de HD schermen van vroeger bestond er zoiets als 720P en 1080P. HD ready en full HD. Terwijl velen toen dachten dat HD dan ook de ultimate experience zou zijn.

Wel, bij 4K gooien ze het over een andere boeg. Eigenlijk is 4K niet echt de moeite boven een 1080P scherm. 4K is 4 x zo scherp als 1080p. Alleen moet je er dichtbij zitten. Van ver is het eigenlijk gewoon weer 1080P. Omdat 1080P nu eenmaal al een zware resolutie is. Aangezien 4K toch voordelen heeft boven 1080P is 1080P dus verleden tijd aan het worden.

Het wordt hier wat ingewikkeld. Want 4K is nu eenmaal ingewikkeld. De schermen van 720P waren goed voor minder dan 32 inch

Schermen van 1080p kwamen eigenlijk maar tot zijn recht vanaf 32 inch.

Ja, natuurljk zul je wel detail zien op kleinere schermen. Maar moest je daar dus 720 P op afvuren zou het nog mooi ogen. Terwijl 720 P blurry lijkt boven de 32 inch.

Aangezien het dus logisch zou zijn 4K EN 8K te ontwikkelen als een standaard is dat dus niet zo. Omdat 8K eigenlijk al volledig next level is. Er wordt zelfs gespeculeerd dat na 12K er eigenlijk geen reden meer is om verder een standaard te zetten. Omdat de pixeldichtheid dan al zo subliem is.

Hoe meer resolutie: hoe groter het scherm wordt. Terwijl 1080p respectievelijk 32 inch vereiste moet 4K het doen met een minimum aan 55 inch! Kun je het je voorstellen wat 8K wel niet zou doen?

DE ADDERS.

1080P is eigenlijk de perfecte resolutie. Maar aangezien de economie nu eenmaal niet stilzit is de industrie dus genoodzaakt nieuwere technologieën op de markt te brengen. 1080p tv’s zijn nu enkel nog goedkoop te verkrijgen. Terwijl 4K nu al voor 800 a 1000 euro te verkrijgen is.

Maar hier kan je dus lelijk bedrogen worden. Laat me het uitleggen. Resolutie is maar resolutie. Je moet naar zoveel meer kijken. Denk maar aan de hertz, contrast, enz. De industrie heeft bewust nog enkel goedkope 1080p op de markt gebracht. Ze willen dat je overgaat naar 4K. Alleen is 4K nu nog duur. Want de goedkope 4K tv’s zijn dan misschien 4K. Eigenlijk zijn ze eerder een 4K ready tv. Net zoals 720p HD ready kreeg. Is dat deze keer dus niet het geval. Het is ingewikkelder. 4K is in de industrie de nieuwe resolutie. Maar moest ik het je makkelijk kunnen maken.

Je hebt 4K ready: 4K TV
Je hebt 4K TV’s: 4K met premium label.

En nu ga ik je uitleggen waarom de zogezegde 4K ready een waste of money is. 720P en 1080P had te maken met resoluties. Omdat 4K niet echt een serieuze leap is in vergelijking met deze 2 dacht de industrie het anders te bekijken. Wel, software matisch en nieuwere technologieën zorgen dus voor een nieuwe experience.

Maak kennis met de enige echte 4K! Het 4K premium label is eigenlijk een checklist van wat de tv kan. Toch heeft het dus vereisten vandaar dat het dus apart gelabeld wordt.

je hebt dus 4K. Maar je hebt ook HDR en zoveel meer. Ik ben geen encyclopedie dus ik ga me enkel richten op het aspect naar de consument toe. Er wordt wel eens gezegd dat HDR eigenlijk de echte doorbraak is. Wel, daar heb je een punt. Alleen is 4K nu echt wel de enige oplossing.

Oke, hier komt het dus. Wanneer je een 4K ready tv koopt. Zul je dus nooit de echte ervaring hebben. Dan kun je beter een 1080p scherm behouden. Maar omdat de industrie zo slim is je te pushen naar de zogezegde 4K…. kun je dus niet anders 4K tv’s te kopen.

Alleen vergeten we dan weer een ding. 4K ready tv’s zijn eigenlijk een lichte upgrade. Ze zijn inderdaad 4 keer scherper. Maar de echte magie komt in combinatie met HDR!

Maak kennis met HDR. Nee, niet dat software matische HDR dat we kennen vanuit onze smartphone en dergelijke. Dat is gewoonweg een software die beelden of frames pakt. De beste eruit haalt. Bv een van de wolken, de persoon, het gebouw, de omgeving. En ga zo maar door. Hij pakt dan die 3 frames. Creëert het tot een plaatje. Et, voila. Daar is je hdr. Die gekozen elementen zul je niet zien. Je zult enkel de originele en de HDR foto te zien krijgen in je foto bibliotheek.

Wel, de HDR waar we hier over spreken is baanbrekend en totaal een geheel niveau. 1080 schermen hebben dus 4 x minder pixels dan 4K. En door dit probleem is HDR dus bijna onmogelijk op 1080p schermen. Dus, ja! 4K tv’s zijn echt een nieuw level en nieuwe standaard! Alleen moet je nu nog goed opletten omdat de industrie nog met veel afgedankte tv’s op de proppen komt!

4K EN HDR: dat is eigenlijk de echte 4K! Waarom? Wel, ik heb nu uitgelegd dat 4K vier keer zoveel pixels bevat. Maar dat die resolutie eigenlijk niks waard is tov 1080. Tenzij er dus HDR aan bod komt!

Nu we dus weten dat HDR het best werkt op 4K resoluties( of lees: 8K and beyound)
dankzij de meerdere pixels. Zal ik dus nu eindelijk uitleggen waarom 4K HDR straks de standaard wordt en nog niet. Tenzij je 1500 euro kan ophoesten. Technologie kost geld. Nog even geduld en iedereen kan 4K HDR kopen voor een prijs van 600 euro.

Soit, laat me nu die HDR uitleggen. HDR bestaat uit 8 bit, 10 bit en 12 bit! En deze bits zijn cruciaal bij je aankoop van een zogezegde 4K TV. 8 bit is eigenlijk fraude. Het is HDR ready zou je kunnen zeggen. Het bevat 16 000 000 kleuren. 10 bit daarentegen moet de standaard worden. Deze zorgt voor maar liefst 1 miljard kleuren!

Eigenlijk is HDR dus een soort doos potloden. Hoe meer potloden … hoe meer kleuren. Een kleine potloden doos maakt prachtige beelden. Een grote potlodendoos waanzinnige beelden…

4K bevat meer pixels. Hoe meer pixels… hoe meer potloden er kunnen gaan inkleuren,

Wat HDR dus eigenlijk doet is zorgen dat elke pixel van het scherm benuttigd wordt met een wijd gamma aan kleur patronen. Het resultaat is verbluffend…

In theorie zou 1080p dat ook moeten aankunnen. Maar, ja. 4K is nieuw en de nieuwe standaard dankzij onze economie. Bovendien MAAKT 4K + HDR VS FULL HD een wereld van verschil.

Eigenlijk worden we dus misleid. 4K is niet de nieuwe technologie. Het is 4K + HDR. Oftewel dankzij de ultra HD organisatie: 4K PREMIUM!

4K= de 720p van vroeger
4K PREMIUM= De 1080 van vroeger.

Zie je nu nog ergens 720p tv’s? Nee! Alles is snel full HD geworden! De technologie is duur dus gebruikt de industrie trucjes.

Later, zul je enkel nog 4K HDR op de markt zien. Nu probeert de industrie dus nog slachtoffers te nemen door 4K te promoten als de nieuwe standaard. Terwijl die scherpe niks voorstelt. Enkel de 4K + HDR is een wereld van verschil. En zelfs daar zijn vereisten voor nodig!

Je tv moet minimum 1000 nit bevatten( is eigenlijk de sterkte van je brightness)

HDR moet minimum 10 BIT zijn voor echte HDR te verkrijgen. En schiet me niet dood. Maar als HDR 12 bit komt ben je weer de klos. Maar liefst 68 miljard kleuren! Maar die kleuren zullen eerder tot zijn recht komen met een 8K TV. Meer resolutie … meer pixels , you know.

Voor de komende 7 jaar zit je dus goed met een 4K tv die 10 bit HDR ondersteunt. Of gewoonweg het premium label heeft. Alleen is er een minpunt. Sony doet er niet aan mee voor tv’s. Ze willen het op 4K marketing houden. Kijk dus goed uit naar de specs van hun tv’s. Hoewel ik je nu al kan garanderen dat er over een paar jaar enkel nog maar tv’s gaan bestaan met 4K premium specs,

Een van de speciale specs in 4K premium bevat de zwart weergaven. Deze eisen zijn onder streng beleid gezet. En dat is dan weer eigenlijk niet echt een vereiste voor een echte 4K TV.

Tja, alles is nu eenmaal ingewikkeld. Om nog maar te zwijgen van lcd en oled. Plasma is verleden tijd. Lcd is de grootste marktspeler. Maar 4K HDR op een oled tv. Dat is pas de toekomst. Dus eigenlijk moet je nu minimum 1500 euro ophoesten voor 4K HDR met kinderziektes. De enige echte 4K is dus al beschikbaar. Maar later komt alles mainstream. Het zal een wereld van verschil zijn op een lcd scherm een resolutie van 4K met HDR te hebben. Maar eigenlijk zou je beter nog effe op de tanden bijten…

Je hebt dus

4K READY: 4K zonder HDR—> NIET KOPEN!
4K MET HDR—> kopen! Maar zorg dat je 10 bit HDR hebt!
En oled met 4K HDR: de tv waar eigenlijk iedereen echt zou voor moeten gaan sparen.

Oled, HDR , 4K. Ze worden allemaal apart genomen. Maar moest je deze 3 tezamen combineren. Dan pas heb je een waardige toekomstige tv!

Wacht nog 1 a 2 jaar. Geloof me vrij! Voor 800 euro zul je oled 4K HDR kunnen kopen. De tv industrie heeft ook garantie nodig. En daar speelt de console industrie dus een mooie rol in. Niet iedereen durft direct te zetten. Met de PS4 pro proberen ze die gap te dichten. Vergeet niet dat dit met 1080 P ook zo was. Vele ps3 eigenaren speelden nog op een sd tv. De full HD schermen, zelfs de HD schermen waren nog te duur. Vanaf het PS3 slim tijdperk was alles goedkoper.

Wel, hier is het anders gegaan. Het is hetzelfde liedje maar anders gespeeld. De PS4 bleef trouw met je 1080 scherm. Zo zorgde het voor geen opschudding. Nee, je had alles. De PS4 pro is strategisch ingeroepen op het moment van dat 4K goedkoper begon te worden. Want iemand moet een stap durven zetten voor iedereen te kunnen laten overtuigen naar het nieuwe tv tijdperk te gaan. Alleen is er hier een adder.

Aangezien velen 4K nog te duur vinden. En eigenlijk ook gewoon nog met allerlei truken van de foor wordt verkocht. Is je 1080p scherm wegsmijten dus nog geen reden. Wel, hier spelen ze dus op in met de zogezegde pro features. Ze geven je extra functies op bestaande games. Maar ze geven je ook een box in handen die je op een dag zal aanzetten toch die ene 4K tv te gaan kopen.

MIJN ADVIES:
Koop enkel en alleen een 4K premium spec tv. Lcd en oled is eigenlijk een preferentie. Plasma was voor de filmfanaten. Maar lcd is dus ook goed genoeg. Alleen is oled meer dan een plasma opvolger. Het bevat voordelen op plasma tv’s als zowel lcd tv’s. Daarom is het dus de tv van de toekomst. Nu kan je ze al Kopen voor 2000 euro. Maar let op! Wacht daar maar beter mee! Er zijn niet voor niets oled tv’s van 15 000 euro geprijsd. Die prijs is te duur en gaat zakken. Maar zegt ook gewoonweg dat al die goedkope modellen het niet waard zijn. Fake oled? Haha, dat laat ik aan jou over. Er zal wel ergens een reden tussen het prijsverschil liggen. Wellicht de zwartwaarden …

Soit, vele gamers willen geen tv. Waar blijven die 4K monitors? Waarom denk je dat ze enkel voor de grafische sector bestaan? Omdat die 4 x pixel Count voor hun wel telt.

4K en HDR? Dat is een probleem voor monitors. Ten eerste is het contrast niet mogelijk op dit moment. Eveneens is de nit zelfs nog geen 400 a 500 als maximum. En ga zo maar voort. Maar er is goed nieuws op komst. Eens er genoeg 4K tv’s over de toonbanken vliegen zullen monitors stilaan ook die technologie krijgen.

Kijk en dan zitten we me de vraag van image quility, zwarte waarden, input lag. En ga zo maar voort.

Terwijl 4K HDR subliem is. Is het echter nog nergens te bespeuren op 1 tot 5 ms. En als we dan kijken naar de grote van ons scherm. Met HDR zal je echt geen 55 inch nodig hebben. Nee, nee. De monitors komen eraan. Alleen moet de technologie stukken goedkoper worden. Eens er genoeg vraag is zal de industrie zich wel voortzetten op die monitors.

Ps, geen verwijt ofzo. Maar in dat opzicht is project Scorpio zijn release date beter gepland. Want nu zit je met een PS4 pro in huis die ofwel 1500 euro vereist voor die ene ervaring. Ofwel dus gewoon een verbeterd beeld geeft op je 1080 P scherm.

Zo, ik heb nu alles uitgelegd voor de 4 fanaten. Is die PS4 pro het nu eigenlijk wel waard voor de 1080p eigenaren? Het antwoord is ja voor de gamer. Nee, voor de familie gezinnen en degelijke.

De PS4 is een krachtige en mooie ogende console. De pro variant geeft je de optie dat tikkeltje meer te geven voor degene die echt het uiterste willen vragen van hun games.

1 SUPERSAMPLING/DOWNSAMPLING:

Deze techniek zorgt ervoor dat al je frames worden gerenderd met de checkerboard rendering van de 4K resolutie. Alleen zal hij uiteindeljk dit weer teug renderen naar 1080p. Resultaat? Meer smoothe beelden, verwacht er alleen niet teveel van! Kijk gewoon naar screenshots van developpers en recensies. Wel, dat noemen we bullshots. Dat zijn gerenderde screenshots! Die kwaliteit zal de PS4 pro dus nu kunnen garanderen!

2 shareplay is nu beschikbaar in 1080 streaming!
3 screenshots tot 4K! ( verwaarloosbaar)
4 pro updates: terwijl we bij pc gaming over costum, low, high, ultra, spreken. Is dat bij consoles dus niet zo. Alleen is er zo een hype rond 30 fps en 60 fps dat er uiteindeljk meer pc opties werden gemarketingd op een console.

Wel, dankzij de PS4 pro zullen we binnenkort verscheidene modi hebben. Denk maar aan stabielere frames ten koste van je texturen. Of juist extra textures ten kostte van je frames. Zowieo moet je niet panikeren dat je frames slechter gaan worden. Nee, ofwel krijgen ze een bump. Ofwel krijgen de visuals een bump. Er is natuurlijk niet uitgesloten dat beide upgrades in een gemixte modi kunnen zitten. Verder is alles nu nog gratis. Dlc was dat ook. Verwacht maar op den duur pro patches aan 5 euro of zelfs duurder. Ze proberen je eerst alles te laten wennen totdat je die 5 of 10 euro voorgeschoteld krijgt. Ps, Activision zou er niet vies van zijn. Herinner je je nog locked dlc, pre order dlc, online passes, premium services, 101 trailers, dev diary’s, micro transacties, free to p(l)ay, seizoen passes.

Wel, binnenkort mag je gold editions en pro patches meer en meer zien verschijnen.

Last but not least. Er wordt beweerd dat de ps vr games 2 keer zo scherp zullen zijn op de pro. Of hogere frame rates kunnen halen. Vergeet niet dat je lenzen 720 p vanbinnen zijn! Dus, nee. Verwacht geen 1080p. Al hoop ik stiekem op een betere image quality voor cinematic modus. But then again. 720 P boven 32 inch is gewoonweg not DONE. Zo is de ps vr tenminste op lage kost gehouden. Zo is de ps vr virtualiteit gaan tonen in de menigte.

Eigenlijk is de PS4 pro dus voor zowat iedereen. Maar ontken het niet. Het bevat extra features. Het bevat een aandacht voor de tv industrie. Het is verwaarloosbaar op de ps vr. Want de vr headset is op zich eerder een prototype. De games zijn een geweldige ervaring. Maar ook van korte levensduur, kwaliteit van een PS2 en eerder demo’s. Over x aantal jaar komt alles tot zijn recht. De PS4 pro is dus zeker de moeite voor 1080p eigenaren. Alleen moet je geen wereld van verschil merken. Tenzij je dus die 4K PREMIUM TV in huis hebt. Of, ja nee. Wacht! De Scorpio komt eraan. Sony zal zeker zonder nadenken over 5 jaar of misschien zelfs minder 4K 60 FPS op de markt brengen met hun ps5. Terwijl dan misschien al 8K begint op te komen. Vergeet niet dat consoles plug and play zijn op lage kost. PlayStation 3 was trouwens amper 1080 P NATIVE! dus eigenlijk moeten we blij zijn dat Sony nu echt 1080 P 60 fps kan garanderen. Wil je 4K? Goed, maar vergeet niet dat HDR de echte winnaar is. Dat performance dan ook weer beneden vliegt.

1080P op 60 fps( NATIVE) of 2160p op 30 fps? Het zal weer wat een debat worden. Zij dus blij met wat je hebt. Je oude PlayStation 4 is zeker geen onderdoender.

En to be honest. HDR mag dan misschien zoveel meer kleuren bevatten. Een 1080p crisp image zal je echt wel die HDR kunnen doen vergeten. Bijt dus nog effe op de tanden. Blijf bij jullie tv of monitor, later wordt 4K een standaard en vooral goedkoper!

NEVER GIVE UP

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

55 reacties

 1. 1299 XP
  A Gamer's avatar

  Tja..

 2. 371 XP
  Booyah's avatar

  Het zal allemaal wel.

 3. Anoniem -
  80.115.21..xxx's avatar

  Wat is nou het nut van deze lap tekst?

 4. 85 XP
  EenXgamer's avatar

  Je hebt wel een goeie artikel geschreven. Maar het is niet fijn om te lezen zonder koppen.

 5. Anoniem -
  2a02:a211:8800:0280:28b8:568d:b047:a.xxx's avatar

  @109.139.127..xxx: ik vond het een zeer nuttig artikel….tenminste iemand die iets bijdraagt opvallend altijd te kappen oliehandel anders..

 6. 7542 XP
  7th-son's avatar

  Te veel blabla, te veel herhalen, te veel text = niet prettig lezen, en zorgt er voor dat mensen 80% van je text overslaan.

  Maar volgens jou is hdr op een 1080p tv niet mogelijk. Hoe zit het dan met hdr op de huidige ps4? Die gaat toch echt niet hoger dan 1080p..
  Al heb je natuurlijk wel alleen hdr op een 4k tv, en niet op een 1080p tv.

 7. Anoniem -
  144.76.14.xxx's avatar

  Moest de titel niet zijn tv’s voor dummies?

 8. 1151 XP
  RStylesGeleen's avatar

  Jeeeeezus zelfs als je niet leest en naar onder scrollt ben je 3 minuten bezig

 9. Anoniem -
  31.138.24..xxx's avatar

  goede post, zelf zie ik heel veel mensen die het nog niet allemaal snappen en dus een goedkope 4k tv kopen wat echt zonde is. Als een goedkope 4k tv goed was had ik heus geen 3200 uitgegeven voor mijn 65” Sony X93

 10. 2015 XP
  WJayW's avatar

  Heb de comments hier maar even schoongeveegd, want het is echt onvoorstelbaar.

  Laat ik het even simpel en kort houden, dat je dit een flinke tekst vind snap ik.
  Dat je het er niet mee eens bent, prima….

  maar het is erg sneu om de persoon die dit geschreven heeft op zijn persoon aan te pakken.

  Reageer dan gewoon niet.

 11. 2015 XP
  WJayW's avatar

  @89.200.1.xxx:
  Wat hij in zijn tijd doet met zijn leven is zijn goed recht, daar heb jij nog ik iets over te zeggen. En als ik iedereen zou moeten blokkeren vanwege een denigrend toontje dan blijven er weinig mensen over die hier nog een comment plaatsen.

  @jonas46:

  Dus comments van tijden terug zijn nu ineens reden genoeg om iemand de grond in te boren? Als dat zo is dan zou het ook open seizoen zijn bij jou als ik in je comment geschiedenis ga zoeken…dus laten we dat niet doen, ok?

  Nogmaals het is erg eenvoudig, zint het je niet reageer dan niet… kom niet klagen over de persoon zelf, maar kom met argumenten over wat ie schrijft. Niet over zijn leven, maar over zijn artikel. En wil je verder klagen over de persoon zelf, PM me maar…alles wat hierna nog komt verdwijnt linea reacta in de prullenbak als het niet Ontopic is.

 12. Anoniem -
  178.32.24..xxx's avatar

  Kan iemand even in het kort uitleggen wat hier boven allemaal vermeld staat ga heel die zooi niet lezen hoor. Toch +5 voor de moeite ivm al het type werk 🙂

 13. Anoniem -
  84.26.191..xxx's avatar

  @WJayW: Maar deze snuiter heeft elke keer van die lange teksten die nergens op slaan en wij mogen niet reageren?
  Hij zegt zelf ook in al die teksten hoe trots ie wel niet is op zn leven en wat ie allemaal doet

 14. 28 XP
  Bas Timmers's avatar

  Dus een 4K monitor kopen heeft nu nog niet zoveel zin?

 15. Anoniem -
  109.208.200.xxx's avatar

  Hij zegt VR met ps4 pro is verwaarloosbaar.
  Ik vraag mij af hoe hij aan die kennis komt ik lees juist overal dat dit wel een boost zal geven. 2x zo scherp of full HD door je bril snapt iedereen wel dat dit niet het geval is maar betere texturen etc. Ze geven zelfs nog een patch uit op VR worlds en nog enkele VR games zal ook niet voor niks zijn 😉

 16. Anoniem -
  94.215.29..xxx's avatar

  Ik lees niet graag zulke lappen tekst.
  Zelf heb ik voor 1 jaar terug een 42/43inc Philips uhd tv gekocht voor 700 euro (normaal 1000 euro) het is voor in de woonkamer een erg goede tv. Voor 1500 heb je een goede 55inc tv. Misschien kan je er ook beter bij vermelden hoeveel inc (voor 900 euro heb je een goede 42inc tv, voor 1500 euro heb je een goede 55inc tv enz…).

 17. 224 XP
  jiang153's avatar

  TL:DR

 18. 2015 XP
  WJayW's avatar

  @84.26.191..xxx: Je mag best reageren op de tekst, daar dient het forum juist voor.
  Maar de meeste reacties gingen enkel over hem persoonlijk en zijn leven en daar werd ie op aangevallen omdat ie hier een topic gestart heeft waar de meeste mensen die hem aanvielen niet de moeite voor genomen hadden om te lezen…

 19. 1978 XP
  Faunus's avatar

  Ik heb recent een Sony Bravia XD 8305 gekocht van 43 inch. Deze is voor mijzelf ideaal omdat ik er niet ver vanaf zit. Daarnaast dus 4K output, 100 hertz en HDR 10. Voor 999 prima in combinatie van de Pro. Heb een aantal titels met HDR getest en je ziet het al meteen.

  De belichting in Titanfall 2 is een stuk meer en natuurlijker aanwezig. Kleuren springen er op een positieve manier uit. Ben benieuwd naar donderdag zodra ik de Pro ga aansluiterop. Rise of the Tomb Raider zal als ware mijn “launchgame’ worden.

  @Rockstarforever Ik snap wat je wilt vertellen, maar het heeft soms een negatieve klank. Consumenten moeten research doen of gericht advies vragen wanneer ze de Pro aanschaffen in combinatie met een 4K tv.

  Daarnaast heeft de Pro sowieso voordelen op een 1080p tv. Visueel worden bepaalde titels net wat fraaier, maar vooral de performance wordt stabieler. Ik verwacht bijvoorbeeld dat een titel zoals Fallout 4 geen framedrops meer heeft die zo hatelijk zijn op de normale PS4.

  Ik verwacht dat in de toekomst 4K de standaard wordt na HD, want streamingdiensten bieden series en films al aan in 4K. Dat kan voorlopig het maximale zijn trouwens, want die kwaliteit vraagt al veel. True 4K zoals sommigen het noemen heb je eigenlijk niet als je het vergelijkt met 4K Blu-ray.

 20. Anoniem -
  86.85.230..xxx's avatar

  @Faunus:

  Mooie tv. 49 inch voor 1200 is een mooie prijs. Heeft deze echt HDR 10? En heb je last van input lag?

 21. Anoniem -
  87.213.103.xxx's avatar

  Informatieve tekst, daar heb ik persoonlijk wat aan.

  Wil zelf een 4K tv kopen begin 2018 of net voor het WK voetbal (als NL zich geplaatst heeft ;-)) en dan zullen de prijzen wel redelijk gedaald zijn.

 22. 1978 XP
  Faunus's avatar

  @86.85.230..xxx: Ik heb de 43 inch versie en ja HDR 10. Hier heb ik juist naar gezocht en bevalt goed. Specificaties wat betreft input lag heb ik niet kunnen vinden, want dit is een relatief nieuw model. De 4K tv’s van Sony hebben niet een hoog ms. Zie veel tussen de 15 en 20 ms terwijl die van Samsung allemaal boven de 20 ms zitten. Merkte weinig verschil tussen deze tv en mijn vorige wat een plasma is en weinig input lag had.

 23. 1062 XP
  jonas46's avatar

  @Faunus: Samsung heeft net de laagste input lag (22ms) bij 4k HDR. Sony zit hier boven met een 30 à 35 ms.

 24. Anoniem -
  86.85.230..xxx's avatar

  @Faunus:

  Bedankt, ziet er erg goed uit voor goede prijs.

 25. Anoniem -
  86.85.230..xxx's avatar

  @jonas46:

  Sony heeft net z’n tv’s geupdate zodat ze sneller zijn met 4K en HDR

 26. 1978 XP
  Faunus's avatar

  @jonas46: Ah oké dan keek ik bij de oudere modellen. Valt me nog mee.

 27. 7542 XP
  7th-son's avatar

  @Faunus: ik twijfelde tussen die jij hebt alleen groter, en de Samsung ue55ks7000. Heb de laatste gehaald, en erg tevreden mee! Volgens rtings was die op bijna alle vlakken wat beter, waaronder beeldvertraging en het feit dat hdr in game mode werkt. En ik kon em kopen voor 1000 euries 😀

 28. 408 XP
  Space-Invader's avatar

  @RStylesGeleen: inderdaad lol

 29. 364 XP
  Enzo's avatar

  Goed artikel. Ben zeker wat wijzer geworden. Ik was een redelijke dummy, maar had me er ook nog niet eerder in verdiept. De marktintroductie van de PS4 Pro zorgt ervoor dat ik me iets meer ga oriënteren op 4K en HDR. Vooralsnog vind ik aanschaf echter niet zinvol. Heb prima full HD tv’s in huis en die zijn nog niet aan vervanging toe.

  Overigens enkele teleurstellende reacties onder dit bericht. En dan ook nog eens moeten lezen dat het gros verwijderd is. Wat meer respect voor de schrijver van dit artikel en de moeite die daarvoor is genomen, is op zijn plaats. Kritiek leveren is prima, maar kritiek op de hoeveelheid tekst kan ik niet plaatsen: lees het dan gewoon niet en reageer ook niet aub.

 30. 67 XP
  AvanCade's avatar

  Erg informatief. Het klopt niet op alle vlakken en je mag zelf 1080p DE resolutie vinden maar dan zou ik voorkomen dat je het neerzet als feit. Want 4K op 5 meter afstand kan nog altijd mooier zijn dan FHD op 5 meter.

  En een 1080p crisp image die (4K) HDR doet vergeten? Dat heb je verkeerd om. Meer pixels is meer mogelijkheden om details te laten zien. Voeg daar HDR aan toe (meer kleuren) en hoe kun je 1080p-nonHDR nog mooier vinden? Overigens ligt dit wel sterk aan de TV. Een 600 euro UHD HDR TV (als die er al zijn) gaan niet een beter beeld laten zien dan een zelfde scherm die waarschijnlijk 2x zo duur is (nee, prijs is niet leidend maar een indicatie).

 31. 563 XP
  Everlienne's avatar

  Nou ik kan zien waar de schrijver van deze topic zijn of haar liefde zit, ik mag graag lezen en vond het een prachtig stuk heb er zelfs nog wat van opgestoken ook, ik citeer de laatste zin Never give up (en voeg zelf aan toe) and follow your dreams!

 32. 1870 XP
  R*forever's avatar

  Ten eerste heb ik amper tijd. En dat is geen Joke. Ten 2de schreef ik inderdaad vanuit mijn standpunt, probeerde ik niet teveel perspectief te trekken. Niet alles zal kloppen. Maar het zal toch wel een correct plaatje meegeven. Ironisch genoeg zie ik nu velen zich afvragen waarom ze blind een aankoop verrichten op hun 4K tv.

  Dan nog. Dit artikel ging over de PS4 pro. En ik moest nu eenmaal alle mogelijke wegen op een korte tekst op een blad verkrijgen.

  Aan degene die er iets aan gehad hebben. Ik kan niet op elke commentaar een individueel antwoord geven.

  Kort maar krachtig…
  Anyways, ik dank jullie voor de complimenten.
  NEVER GIVE UP!

 33. 2015 XP
  WJayW's avatar

  @R*forever: Ik heb je comment aangepast en een PM gestuurd.

 34. 3140 XP
  moes's avatar

  prachtige graphics en vooral in 4K. niet kopen dus.

  mvg.

 35. 1283 XP
  Shavir's avatar

  Zeer mooi stukje tekst. 4k hdr (ready) tv’s zijn zo duur niet meer, maar ze behoren inderdaad bij elkaar om 4k te ‘rechtvaardigen.’ De industrie heeft even stil gelegen, omdat de fabrikanten hun oude 4k tv’s (zonder HDR) nog wilden verpatsen. Sommige mensen hebben zich dus laten vangen, maar dit kan iedereen overkomen.
  Desalniettemin is en blijft een 4k (ready) scherm een enorme sprong voorwaarts.
  Mede door zijn 10-bit paneel (tegenover 8-bit) wat ook zonder HDR betere en vollere kleuren laat zien.
  Zolang je in de realiteit geen HDR hebt gezien, weet je dus niet wat je mist.
  Het is zoals met autorijden. Rijd je veel met de wagen, dan zal je het op een gegeven moment ook niet meer kunnen missen. Nog nooit met een auto gereden? Goed, dan weet je niet wat je mist en heb je niets te klagen. Met HDR net hetzelfde.

 36. Anoniem -
  188.204.90..xxx's avatar

  1) BF1 op PS4 pro in 4K output (en dus op een 4K tv)
  2) BF1 op PS4 pro in 1080p output (en dus op een Full HD tv)

  Krijg je dezelfde frame rate performance in de multiplayer? Ja toch..

 37. Anoniem -
  144.76.14.xxx's avatar

  @Faunus: Hoe is dit toestel (Sony XD8305) wat betreft ghosting, banding, dirty screen effect? Valt het mee? Of nog andere ervaringen? Dit toestel was me ook al eerder opgevallen, alleen maar weinig gebruikerservaringen. Bedankt! 😉

 38. 1283 XP
  Shavir's avatar

  @80.115.21..xxx: Velen zijn altijd maar kwaad om een ‘een lap tekst.’ De persoon die dit geschreven heeft, heeft dit met de beste bedoelingen gedaan. Dat hij graag schrijft en zij die niet kunnen schrijven alleen maar lopen te zaniken is het probleem van de zaniker. Ipv altijd te liggen zeveren zou je beter andermans mening en inzet respecteren. Maar dat zien die zanikers niet. Rockstar Forever, goed bezig, volhouden zo, heb ervan genoten. -edit- Nu heb ik het twee keer gelezen. 😉

 39. 1283 XP
  Shavir's avatar

  @Faunus: Ik heb een 4k blue ray-speler. Mijn witte x1 S 2TB. Ik heb een aantal 4k hdr films. Echt achterover vallen doe ik er niet van, het verschilt kwalitatief niet zoveel van sommige video’s op Youtube en blue rays op de ps4 pro. Ik merk wel het hdr-detail in donkere gebieden vooral, maar de resolutie lijkt niet veel hoger te zijn dan de mooiste Youtube-filmpjes. Ik zeg wel: ‘lijkt.’

 40. Anoniem -
  185.46.212.xxx's avatar

  @Shavir: Natuurlijk heb je ervan genoten, je hebt het zelf geschreven!

 41. 1283 XP
  Shavir's avatar

  @185.46.212.xxx: Als ik hier een dubbel was, was ik al lang gebanned.

 42. Anoniem -
  144.76.14.xxx's avatar

  @Shavir: Hiermee bewijs je het alleen maar. Alsof je via je GSM of computer niet met een ander ip kunt posten. Ga gewoon weg met je gebazel.

 43. 1283 XP
  Shavir's avatar

  @144.76.14.xxx Jij mag op je kop gaan staan anoniempje, maar ik ga niet weg.

 44. 1062 XP
  jonas46's avatar

  @Shavir: Jezus man, jij reageert echt op je eigen posts ! Ik zou toch maar even professionele hulp gaan zoeken.

 45. Anoniem -
  46.229.168.xxx's avatar

  Klinkt meer naar ps4 pro DOOR dummie…
  Misschien moet je wat minder roken voor je gaat schrijven?

 46. 537 XP
  Acardipane's avatar

  Bedankt voor deze geweldige en duidelijk uitleg !!!!!!

  Ik wacht dan idd nog even voordat ik een nieuwe tv koop..
  Mijn 8 jaar oude plasma doet het nog perfect met geweldig beeld en vooral geluid….
  Want mijn voorkeur gaat toch uit naar HDR (wist niet dat er zoveel bit verschil in zat)…

 47. Anoniem -
  77.250.3..xxx's avatar

  Bedankt voor je uitleg. Het heeft mij veel geholpen!

 48. 4 XP
  Stefan's avatar

  Dat is een flinke tekst en soms wat lastig te lezen. Maar bedankt voor de informatie!! Ik ben er iig wat wijzer van geworden.

 49. Anoniem -
  217.104.50..xxx's avatar

  Hij heeft gelijk, idd langdradig maar wel veel feiten.
  Het gaat er gewoon om dat de meeste tv’s niet 100% geschikt zijn voor de ps4 en ps4 pro.
  Ps4 komt het meest tot zijn recht op 4K tv’s met HDR. Er moet op gelet worden dat het een premium model is, dat het minimaal 10bit heeft(8bit heeft 16 miljoen kleuren en 10bit 1miljard, wist ik niet, ook weer geleerd).
  Maar alleen de dure premium modellen zijn de echte 4K en de goedkopere modellen 4K zijn vergelijkbaar met toen HD tv nieuw was, en je had eerst 720p(HD-ready tv)en later kwam zoals nu met een dure prijskaartje de 1080p(full HD tv).
  Dus het is een kwestie van wat iemand er aan wil uitgeven en als die persoon het te duur vindt moet ie ff wachten tot de prijzen zakken.

  The end

 50. Anoniem -
  2a02:a212:2600:a900:e84c:4e97:4ef7:1.xxx's avatar

  Prima geschreven hoor! Best een lap tekst maar dat maakt niet uit.

  Ik heb zelf de LG 49SJ81 4k HDR voor 1237 euro echt een super scherm met een prachtige en vloeiende beeldweergave. En of de pro het waard is? Ik vind van wel.. De Xbox werkt gewoon niet prettig en heeft een een lelijk en onhandig menu.

 51. Anoniem -
  86.81.146.xxx's avatar

  Uiteindelijk begrijp ik uit jou stuk dat de industrie je keuze bepaald want als je een aantal jaren wacht op oled schermen van 4K en HDR zal er wel weer een nieuwere betere variant beschikbaar zijn dus ik denk dat de meeste mensen niet zoveel kunnen met deze info de gemiddelde gamer gaat toch mee met de mainstream de keuze word altijd door gelikte reclame campagnes beïnvloed.

 52. Anoniem -
  86.81.146.xxx's avatar

  @217.104.50..xxx: volgens mij herhaal je de info van het vorige topic.

 53. 1 XP
  Leanpa's avatar

  hoi hoi, ik snap dit even niet , Kan ik wel op 1080P spelen op mijn tv van FullHD en 1080P met de ps4 Pro of juist niet? want ben van plan om er een te bestellen.

 54. 7542 XP
  7th-son's avatar

  @Leanpa: jazeker
  Het voordeel van met de pro spelen op een full hd tv (full hd = 1080p) is dat je bij veel games kunt kiezen met bv hogere framerate, of betere visualisatie in games. Je hebt ook een optie in de instellingen van de pro dat je alsnog een scherper beeld kunt krijgen, ondanks dat je “maar” een full hd tv hebt

 55. Anoniem -
  angeliaiy1's avatar

  Enjoy our scvandal amateur galleries that looks incredibly dirty
  http://fat.lesbian.xblognetwork.com/?eliza

  rough porn thats free redtube bacherolette party porn thailand porn tubes thigh high stockings porn schoolgirl porn vids