Forum

Topic: PS5 zoemend geluid disc drive

Anoniem's avatar

Mede PS5 gebruikers,

Ik heb een vraagje aan jullie. Want sinds de grote firmware update van de PS5 komt er opeens een zoemend geluid van me disc drive als ik een PS5 disc erin doe en soms komt dat geluid ook terug als ik een PS5 disc erin doe om die game te downloaden. ik heb dit nog nooit eerder gehad. Ik heb dit alleen met PS5 disc’s en heb het getest met PS4 disc’s maar dan komt dat geluid er niet. Ik ben wel een keer aan de voorkant van de disc drive dichtbij langs geweest met perslucht maar ik denk niet dat dat het probleem heeft veroorzaakt. Hebben jullie daar ook last van dat geluid van jullie disc drive? En wat kan er eventueel aangedaan worden?

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

36 reacties

 1. 7242 XP
  7th-son's avatar

  Perslucht zou ik sowieso niet gebruiken. In je drive. Zo blaas je de stof er natuurlijk in, en niet uit.

  Het zoemende geluid is mij nog niet opgevallen om eerlijk te zijn.
  Is dit als je in de desbetreffende game zit of ook in het hoofdmenu?
  Bij dat laatste heb ik zo te horen geen last van gezoem

 2. 2 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @7th-son: Nee heb me perslucht ook niet in me drive gedaan juist ervoor maar best wel dichtbij. Dat is toch geen probleem dan?
  Met dat zoemende geluid heb ik gewoon in het hoofdmenu en in de game. Maar het gaat weg als de disc drive stopt met het draaien van de disc. Dus dat duurt zo’n 10 a 20 seconden. Soms met downloaden komt het ook heel effetjes.

 3. 7242 XP
  7th-son's avatar

  @RyanNL_PS5: dat lijkt mij toch vrij normaal dat je dat hoort. Je drive is aan het draaien, en dat is mechanisch. Ik denk niet dat het mogelijk is om het echt muisstil te laten doen.
  Het schijnt wel een dingetje te wezen bij de ps5 dat dit geluid hard is. Maar ik vind het persoonlijk erg meevallen.
  En wat is hard? De PS4 maakt aan alle kanten meer herrie dan de ps5. Misschien omdat je nu de ventilatie amper nog hoort, horen mensen dit ineens ook? Ik heb geen idee..

 4. Anoniem -
  Anoniem-940's avatar

  @7th-son: Ik heb hetzelfde probleem maar zolang hij doet waar ik hem voor gehaald heb stoor ik mij er niet aan en als ik aan het gamen ben valt het me toch niet op

 5. Anoniem -
  Anoniem-940's avatar

  Hoi!

  Dit is een veel voorkomend “probleem” disc whine wordt het ook wel genoemd.
  Je kan er verder niet veel aan doen..

  Succes!

 6. Anoniem -
  Anoniem-5951's avatar

  @Anoniem-940: Jij bent in de war met ‘coil whine’, alleen is dat heel wat anders. De disc maakt gewoon lawaai, maar heeft verder geen naam.

 7. 180 XP
  Tranquilo's avatar

  Ik had ook na die update gekloot ermee. Maar dat geluid bij het opstarten en af en toe tijdens het gamen had ik al. Je krijgt bijna t idee dat ie dan opstijgt. 😉 maar dat geluid na die update was bij mij meer wel dan niet aanwezig. Wel zacht, maar f.. irritant. Het werd gek genoeg minder toen ik m iets anders op de standaard plaatste. Hii staat dus nou enigszins schuin (horizontaal), maar dat geluid is bijna weg. Als ik m weer precies ‘goed’ plaats, dan is dat geluid weer terug. Voor die update nergens last van. Vaaaggggg.

 8. 2 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @Tranquilo: Dat heb ik dus precies hetzelfde. Voor de update nergens last van gehad en nu opeens heb ik dit. Misschien een idee om het te kunnen fixen? Of gewoon wachten op een nieuwe firmware update?

 9. Anoniem -
  Anoniem-4552's avatar

  @Anoniem-940: zo denk ik er ook over en hij doet het nog fantastisch

 10. Anoniem -
  Anoniem-4164's avatar

  mijn PS5 de disc drive maakt ook geluid maar zolang hij het doet waarvoor ik hem heb gehaald hoor je mij niet klagen

 11. Anoniem -
  Anoniem-7163's avatar

  Ik had in het begin een raar zoemend geluid op mijn PS5, durf niet te zeggen of dit hetzelfde is als dat jij nu ervaart. bij mij werkte het om de console op een muismat te plaatsen

 12. 180 XP
  Tranquilo's avatar

  @RyanNL_PS5: Bij mij werd het een stuk minder (zachter) toen ik dus de PS5 iets verplaatste op de standaard. Volgens mij heb ik het gek genoeg ook niet bij alle discs. Ik ben nou met wat gedownloade games bezig, maar ik zal nog is kijken.

 13. 2 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @Tranquilo: Hoe bedoel je precies met het verplaatsen van je standaard? Heb jij hem dan liggend of staand je PS5?

 14. 2 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @Tranquilo: Laat het maar weten als je alles enzo heb getest!

 15. 180 XP
  Tranquilo's avatar

  @RyanNL_PS5: ik heb de PS5 liggend, dan ligt het los op de standaard. Net 3 discs getest, al dan niet erg lang. Ik heb het vooralsnog alleen met The Division 2 (PS4 disc met PS5 upgrade) Weet t verder ook niet, alleen dat anders neerzetten bii mij iig wel wat hielp.

 16. Anoniem -
  Anoniem-2074's avatar

  Probeer je ps5 eens op te tillen en hard op de grond te gooien, dat hielp bij mij tenminste erg goed. Nee 😉 Mijn ps5 maakte vanaf dag 1 al herrie. Gebruik hem al heel lang niet meer, maar volgens mij maakt hij na de laatste 2 updates minder lawaai.

 17. 7242 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-2074: als je ps5 zon herrie maakt zou ik die maar eens voor reparatie naar Sony sturen. In vergelijking tot alle ps4s die ik gehad heb is de ps5 muisstil

 18. Anoniem -
  Anoniem-8388's avatar

  @7th-son: Dan krijg ik waarschijnlijk zo’n gerepareerd ding van iemand anders terug. Het ding heeft 2 jaar garantie, dus ik wacht wel af totdat de voorraden oké zijn.

 19. 7242 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-8388: dan gaat het alsnog zo.
  Dat gaat ook zo met de PS4 slim (weet ik uit ervaring)

 20. Anoniem -
  Anoniem-6240's avatar

  @7th-son: Geen idee heb nog nooit een kapotte Playstation 3/4/5 gehad. Alleen mijn eerste ps4 60gb ging na 6 jaar kapot op de dag dat ik een nieuwe ps4 kocht en alle gegevens net had gekopieerd.

 21. Anoniem -
  Anoniem-5705's avatar

  @Anoniem-6240: @7th-son: Met PS4 bedoel ik PS3.

 22. Anoniem -
  Anoniem-3869's avatar

  Tip komt aan bod in problemen oplossen bij Youtube PU .
  Ik heb het gezien en daar was het verholpen met een schroefje meer aan te draaien .
  Kijk wat je moet doen daar .

 23. 2 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @Anoniem-3869: Ja ik heb dat gezien. Maar ik heb nu er een muismat onder gedaan en dat is al beter. Ik ga niet me disc erin laten zitten en met een schroef eruit halen. Ik zag al bij heel veel mensen dat daardoor hun disc drive kapot is gegaan

 24. 7242 XP
  7th-son's avatar

  @RyanNL_PS5: er met een schroef uit halen? Je begrijpt het verkeerd.
  Hij zei dat er werd gezegd dat je een schroef moest aandraaien

 25. 2 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @7th-son: Zo bedoelde ik het ook. Maar als nog ga ik dat niet doen ik zie veelste veel mensen ervan zeggen dat daarna hij Disc Drive kapot is

 26. Anoniem -
  Anoniem-5187's avatar

  Pak een hamer en geeft het een klein tikje zo gepiept

 27. 7242 XP
  7th-son's avatar

  @RyanNL_PS5: ik ben er sowieso al geen voorstander van.
  Ik zou liever de PS5 terug brengen ter reparatie, als het echt heel vervelend zou zijn

 28. 2 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @7th-son: Sony fixed geen consoles die een beetje geluid ofzo maken. Het blijft een en al een console en dat kan geluid maken dat zegt waar ik hem heb gekocht. Ze fixen alleen consoles die allen defect zijn.

 29. 2 XP
  dip's avatar

  Heb je de ps5 wel vast geschroefd als hij rechtopstaat tenminste? Niet vele mensen hebben dan namelijk gedaan.

 30. 2 XP
  dip's avatar

  Je zwarte draaischijf heeft onderin een schroef die je als de ps5 erin staat geklikt moet vast schroeven. Zo kan je ps5 dus niet meer bewegen. En verhelpt het de meeste zoem geluiden die namelijk worden veroorzaakt door trillingen. Niet juist bevestigd dus.

 31. 2 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @dip: ja die staat goed en hij beweegt zowat niet. hij zit goed vast geschroefd.

 32. Anoniem -
  Anoniem-1315's avatar

  @Tranquilo: Mijn ps5 maakte ook irritant veel herrie, maar na de laatste 2 updates is dit bij mij juist een heel stuk minder geworden.

 33. 37 XP
  xmen's avatar

  Dit is echt weer een geval van iemand die een probleem met zijn PS5 beweerd te hebben terwijl er gewoon niets aan de hand is. Het is heel normaal dat een disc’s een licht zoemend geluid maakt. Echt sommige mensen maken van een mug een olifant aangezien er gewoon niets aan de hand is met zijn PS5. Ik heb in ieder geval bij zowel PS5 en PS4 disc’s geen problemen met een disc drive die storende dingen doet. Mijn vraag is dan ook om voortaan wat duidelijker te zijn bij het omschrijven van een probleem. Is het geluid wat je bijvoorbeeld hoort een geluid wat echt storend is dat het het geluid van je tv over stemend of is het een zachte zoem die soms of altijd aanwezig is. Dus wees duidelijk over wat nu precies je probleem is als dat er al is.

 34. 37 XP
  xmen's avatar

  @Anoniem-6240: Ik heb ook nog nooit een probleem met een playstation gehad. Ik heb tot nu toe een PS3 PS4 en PS4 pro gehad en daar heb ik nog nooit problemen mee gehad. Daarbij ben ik met de PS5 tot nu toe ook nog geen noemenswaardige problemen tegen gekomen. De enige console waar aardig wat problemen mee heb gehad was met de eerste xbox die had al na een jaar problemen met de laser. En mijn eerste xbox 360 had Al na een jaar de ring of death en mijn tweede minder dan 2 jaar later ook. Mijn derde model werkt gelukkig nog aangezien dit het herziene model betrof die niet meer the ring of death probleem had. Verder had mijn Xbox One al na 2 jaar een defecte HDMI connector die geeft vaak storing dat hij geen signaal krijgt. Maar als ik nu kijk naar mijn PS5 vind ik dat mijn PS5 minder geluid maakt dan welke xbox dan ook die ik gehad heb. En hopelijk blijft dat zo. Je moet namelijk ook geregeld stofzuigen en de boel afstoffen. Als er veel stof in aanwezig is gaat zo een ventielator in een apparaat vaak veel meer werk moeten verrichten om goed te kunnen koelen. Vandaar dat deze meer herrie gaat maken. Nu heb ik mijn PS5 daar nog niet lang genoeg voor maar ik wil deze wel zo stof vrij mogelijk houden.

 35. 37 XP
  xmen's avatar

  @dip: Jij bent wel kort door de bocht zeg. Jij beweerd dus dat hij de zwarte draaischijf van zijn PS5 niet goed vast heeft ge schroef en dat zijn PS5 daarom doet trillen. Je zegt dus dat het probleem aan hem licht dat hij het niet goed heeft gedaan. Hij heeft ook al aangegeven dat alles goed vast zit. Je moet niet meteen conclusies trekken van he dat zal hij wel niet goed hebben vast gezegd. Als iets doet trillen kan meerdere oorzaken hebben. Je moet dus niet op de feiten vooruit gaan lopen daar heeft niemand iets aan.

 36. Anoniem -
  Anoniem-6566's avatar

  Hallo ik heb sinds februari 2021 de Ps5 Disk versie tot op heden heb ik nooit problemen onder vonden alles werkte naar behoren sinds de laatse firmware update ik heb op 11 juni rachet en clank gekocht 1 week lang uit gespeeld ik wil een andere game spelen ik duw op de eject knop en komt die er nietmeteen er uit begint te ratelen en te tikken alles er uit getrokken kabels stroom kabel paar seconde gewacht alles weer er in geduwd doet hij het weer 18juni weer het zelfde probleem weer ratelen en tikken wie kan mij hier mee helpen hebben jullie.dit probleem ook