Forum

Topic: Vragenlijst over monsters in survival horror games

Anoniem's avatar

Hey iedereen,

Alweer enige tijd terug heb ik hier eerder een vragenlijst geplaatst over horror in games zodat ik deze informatie kon toepassen in de monsters die ik heb ontworpen.
Inmiddels zijn mijn monsters bijna af en wil ik jullie opnieuw om jullie mening vragen.
Mijn doel is om mijn monsters zo angstaanjagend en walgelijk mogelijk te maken voor een survival horror game.

Mochten jullie het leuk vinden jullie mening te geven over mijn ontwerpen, dan kan dat hier:
Als je tijd hebt, wil je dan mijn vragenlijst invullen?:

https://forms.gle/F6stR73PeRM8VHwy9

Alvast bedankt!

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

7 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-2751's avatar

  Zo te zien geen game voor mij. De monsters doen mij totaal niets. Het zijn niet mijn type horror monsters, voor mij moeten ze meer gezicht hebben. Ze moeten na mijn mening er ook meer gore uitzien.

  Success verder met je project.

 2. 3 XP
  Hadat81768's avatar

  @Anoniem-2751: Bedankt voor je feedback! Mag ik vragen wat je precies bedoelt met dat ze meer gezicht moeten hebben? Bedoel je daarmee dat je liever monsters hebt die er menselijk uitzien? Heb je eventueel voorbeelden van monsters met meer gezicht en meer gore? (Zombies?)

  Nogmaals bedankt!

 3. Anoniem -
  Anoniem-587's avatar

  Heb de vragenlijst even bekeken maar om per monster individuele feedback in te vullen had voor mij weinig zin. Over het algemeen vind ik ze dr niet echt eng uitzien, voornamelijk omdat ze wat te absurd zijn naar mijn mening. Om iets eng te vinden moet het voor mij iets realistisch hebben, iets wat ik me kan voorstellen in de echte wereld.
  De door jou ontworpen monsters komen meer in de buurt van The Witcher achtige monsters dan bij monsters in horror games. Ik houd dr zelf uberhaupt totaal niet van, vind horror games veel te eng. Laatste die ik heb geprobeerd was Outlast maar daar ben ik na een kwartier al mee gestopt :P.

  De ervaring draait bij mij trouwens meestal niet echt om het uiterlijk van de monsters, maar meer om het het geluid en de algemene spelervaring. De muziek, schreeuwen van monsters, onverwachte gebeurtenissen (of juist dingen die je elk moment verwacht) zijn voor mij belangrijker dan uiterlijk van het monster. De opbouw van spanning en de suggestie dat er achter elk hoekje iets kan gebeuren.

 4. Anoniem -
  Anoniem-587's avatar

  @Hadat81768: Ik bedoel meer vlees op de kop, zodat ze meer herkenbaar zijn van wat ze ooit waren. Schedels zijn niet eng, plak er een hoop kapot vlees op + 2 ogen en het ziet er meer gore uit.

  kijk ook eens naar The Evil within 1 bosses.
  https://images.app.goo.gl/Pd5Exmre4whBJ5GGA. Maar ook die gast met die kluis op zijn hoofd waarbij je denkt ‘hoe zal zijn gezicht eruit zien’. Ook de vijanden uit Silent Hill 2 ‘die overigens geen gezicht hebben’. Ik ben zelf meer van de JP horror.

 5. 7242 XP
  7th-son's avatar

  Ik heb de enquête ook ingevuld.
  Alle 3 niet eng en niet smerig.
  Waarom niet? Omdat het fantasie monsters zijn die niet lijken op bestaande dieren (behalve nummer 2 dan). Hierdoor moet je bij dit soort plaatjes er dingen gaan bij fantaseren.
  Ook zijn ze te cartoony imo.

  Met geluid en atmosfeer is het beter oordelen haha

 6. Anoniem -
  Anoniem-7035's avatar

  Mensachtige monsters zijn een stuk enger dan dieren.

 7. Anoniem -
  Anoniem-9362's avatar

  @Anoniem-7035: Ja inderdaad. De gemuteerde dieren en fantasie monsters zijn minder angstaanjagend. Bloodborne heeft er wel een paar leuke.

  Ik type ook vaak op deze site dat geluid en goede geluidsapparatuur zeer belangrijk is.