Forum

Topic: Vrijwilligers gezocht voor Project The Lost Pages

Anoniem's avatar

Toen ik hard aan het wachten was op de review van de nieuwe Zelda moest ik terugdenken aan vroeger. Aan de tijd dat je dagen moest wachten op je magazine (vaak engels bij gebrek aan Nederlandstalige media). Er was toen nauwelijks internet en je was dus volledig aangewezen op wat de magazines je voorschotelden. De laatste scoops, previews, reviews, how-to’s en veel meer. Het had wel wat want de wereld van videogaming was toen nog veel mysterieuzer. Je moest ook gewoon wachten op e3 of SpaceWorld informatie. Tegenwoordig weet je al 2 minuten nadat een journalist aan een gamecardridge likt dat de cardridge in kwestie niet lekker smaakt.

Zelf heb ik een stapeltje van die oude magazines nog op zolder liggen en ik dacht dat het eigenlijk zonde is om deze kwijt te raken aan de tijd. Hoe reviewde men de eerste Zelda of Banjo? Het web is nog te nieuw om deze reviews in hun digitale archieven te hebben en dus ben je aangewezen op de oude printmedia.

Daarom wil ik samen met enkele vrijwilligers kijken of het mogelijk is om een database aan te leggen met deze oude magazines. Ik heb mensen nodig die in contact willen treden met de oude publishers (ivm rechten of digitale pdf versies), mensen die ouderwets willen scannen en mensen die samen met mij het web afstruinen naar de verloren magazines. Daarnaast moet alles ook in het systeem worden verwerkt.

Ik heb hier een demo site gemaakt. https://thelostpagesofvideogaming.wordpress.com

Heb jij zin om mee te helpen? Laat het me even weten!

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

4 reacties

 1. 1776 XP
  Scrappy-_-coco0's avatar

  Succes ermee 🙂

 2. 608 XP
  GazMeister's avatar

  Alle magazines die ik vroeger las CVG/Mean Machines/SuperPlay zijn allemaal al digitaal te vinden. Dus volgens mij begin je een zoektocht die al lang vervuld is. Heb je voorbeelden van mags die je niet kan vinden?

 3. 608 XP
  GazMeister's avatar

  https://archive.org/

 4. 92 XP
  flapadroli's avatar

  @GazMeister:

  Oh dat wist ik niet! Superfijn, heb er al n pasr bekeken. Cool!