Forum

Topic: Zijn de PS5 rustmodes weer veilig?

Anoniem's avatar

Zoals iedereen wel weet had de PS5 direct na launch serieuze problemen met de rustmodes waarbij de console onbruikbaar kon worden, gegevens verloren of corrupt konden raken enz..

Er werd toen (ook door PSX) geadviseerd de rustmodes niet te gebruiken. Dit hebben ik en mijn vrienden dus ondertussen ook niet meer gedaan.

Daarna werd het echter redelijk stil rondom deze issue, althans, ik heb er niet veel meer van gehoord. Vandaar mijn vraag:

Is het ondertussen ‘veilig’ om de rustmode weer te gebruiken?

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

16 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-7094's avatar

  Ik heb zelf een ps5 vanaf het begin, mijn ps5 is een paar keer per ongeluk in Rust modes geraakt, zo ook van de week nog ik heb vanaf het begin daar geen problemen mee gehad en ik dacht dat de problemen voornamelijk veroozaakt werden als er een externe HDD aan hing

 2. Anoniem -
  Anoniem-9798's avatar

  Heb hem een paar keer in die modus gehad. Geen probleem.

 3. Anoniem -
  Anoniem-9126's avatar

  Ik heb mijn ps5 nu zo’n 3 maanden. Ik speel er dagelijks op en ik zet’ m altijd in rustmodus na het spelen, tot nu toe geen crash van de ps5 gehad.

 4. 1618 XP
  RobanosSmatros's avatar

  @Anoniem-9126: Je moet hem denk ook is gewoon uitzetten he hahaha rest modus is niet voor eeuwig.

 5. 7042 XP
  7th-son's avatar

  Ik heb m’n ps5 met externe SSD gewoon rust staan, geen enkel probleem.
  Maar ik laat dan ook m’n ssd er wel gewoon in zitten tijdens rust.b misschien is dat het probleem wel?

  @RobanosSmatros: iedereen komt op een gegevenb moment in de eeuwige rust modus te zien

 6. Anoniem -
  Anoniem-2053's avatar

  Heb de PS5 nu 5 maanden ongeveer en heb hem altijd in rustmodus gezet, geen issues ervaren.

 7. Anoniem -
  Anoniem-4619's avatar

  1x per ongeluk gebeurt, maar geen problemen mee gehad.
  Weet ook niet of het inmiddels verholpen is.

 8. Anoniem -
  Anoniem-8814's avatar

  Heb mijn PS5 sinds begin december elke nacht in rust mode staan (wel zonder game open) en heb tot nu toe nog 0 crashes gehad.

 9. 67 XP
  BozeMax's avatar

  Bedankt voor jullie reactie allemaal. Ik heb er zelf ook een externe opslag aan hangen en ook enkele keren hem perongeluk of bewust in rustmode gezet. (met name voor remote play). Nooit problemen gehad.

  Vind vooral gewoon apart dat er zoveel te doen was over dit probleem maar geen officiële berichten over een fix te vinden zijn. Alsof het probleem nooit bestaan heeft of gewoon verdwenen is.

 10. 1028 XP
  jonas46's avatar

  @BozeMax: Veel van die zogenaamde problemen werden verzonnen door Sony haters. Er waren/zijn uiteraard problemen van bij het begin, dat ontken ik niet. Maar de hoeveelheid problemen zou ik toch met een korrel zout nemen. Ik heb sinds de launch geen enkele crash ervaren met mijn ps5. Staat wel steeds volledig uitgeschakeld omdat ook ik niet zeker weet of de rust modus veilig is.

 11. 1618 XP
  RobanosSmatros's avatar

  @7th-son: mwah als ik naar de hel ga dan pas zal ik echt leven hoor!!!

 12. Anoniem -
  Anoniem-2213's avatar

  Gebruik restmode altijd. Gebruik ook heel veel de quickresume ook met games op externe HD. Heb de console sinds launch. Dat probleem was volgens mij al na de eerste patch gefixed.

 13. Anoniem -
  Anoniem-5890's avatar

  Goede vraag… Ik was hier ook wel benieuwd naar. Ik zet mijn PS5 altijd helemaal uit. Per ongeluk wel een aantal keren in rustmodes maar nooit daarmee problemen gehad. Ik heb wel al een X aantal keren een vastloper op mijn PS5 mogen ervaren. Vooral spiderman MM was een game die de ps5 regelmatig liet vastlopen (beeld bevroor) of zelfs crashen. Ik heb nooit externe schijven gebruikt.

  Mijn PS4 heb ik altijd in rustmode gezet. Hier heb ik nooit problemen mee ervaren.

 14. Anoniem -
  Anoniem-5205's avatar

  Ik heb m sinds dag 1 en nooit problemen

 15. 285 XP
  giovanni2903's avatar

  @BozeMax:

  het probleem was er wel degelijk bij launch, met de eerste grote update is het gefixt. het staat alleen niet in de patch notes

 16. Anoniem -
  Anoniem-8808's avatar

  bij mij geeft ie wel regelmatig een groen scherm met het in rust modus zetten. waarna de database weer opgebouwd dient te worden. wat wel apart is, als ik mijn tv uitzet als de console aan staat gaat ie wel elke keer zonder problemen in rust modus. handmatig in rust zetten geeft telkens weer problemen, en is dus bij mij iig nog niet opgelost.