Vanmiddag vertelden we dat Mass Effect 4 in de beginfase van de productie zit. Zojuist is er meer informatie bekend gemaakt over de productie van Mass Effect 4 op het officiële BioWare blog:

– Zo kunnen we ten eerste melden dat de game draait op de Frostbite 2 engine, onder andere bekend van Battlefield 3 en Need for Speed: Most Wanted (2012).
– De game wordt ontwikkelt door een andere studio, BioWare Montreal. Het team van de originele trilogie, BioWare Edmonton, zal ondersteuning bieden, met als leider de Executive Producer van de eerste trilogie, Casey Hudson.
– De Frostbite 2 engine is dus de basis en veel van de technieken die worden ontwikkeld door het Dragon Age 3 team zullen ook in Mass Effect 4 gebruikt worden.
– Omdat de trilogie afgesloten is en er een compleet nieuwe game wordt ontwikkelt, proberen ze te kijken als ze vernieuwingen kunnen doorvoeren op het gebied van de gameplay en het verhaal. Veel duidelijkheid is hier verder niet over gegeven.
– Aangezien de studio in Montreal nog maar kort bestaat en nog in de groeifase zit, zijn er een boel vacatures beschikbaar. Mocht je carrière willen maken in de game-industrie dan zou je hier eens kunnen kijken.
– Er is momenteel nog geen informatie vrij gegeven over de platformen waarop de game wordt uitgebracht.

Wederom goed nieuws voor de Mass Effect fans lijkt mij. Meerdere studio’s van BioWare hebben kwalitatief hoogstaande games uitgebracht en wij gaan er van uit dat de studio in Montreal geen uitzondering zal vormen. Wat is jou kijk hierop? Laat het ons hier onder weten.