Dat de launch van Call of Duty: Black Ops II niet helemaal vlekkeloos is verlopen wisten we al. PS3 spelers hebben onder andere last van geluid dat wegvalt tot complete freezes van de PS3. Daar kan je nu nog een probleem bij optellen. Sommige PlayStation 3 gebruikers hebben namelijk last van DLC codes die al gebruikt zouden zijn, wat betekent dat ze geen toegang krijgen tot Nuketown 2025 en/of Nuketown 2025 Zombies pre-order mappen. Boze gebruikers hebben zich verzameld op de EU PlayStation forums, waar veel van hun niet bang zijn om hun mond open te doen.

Het blijkt ook dat sommige eigenaars van de standaard, Hardened en Care Package edities van de game het niet lukt om de content te downloaden. Het is nog niet duidelijk of het mogelijk zal zijn voor deze mensen om op tijd toegang te krijgen tot het double-XP weekend deze week. Het raarste is nog dat sommige gebruikers die de Sony support service contacteerde, te horen kregen dat hun codes gebruikt waren in, jawel, Duitsland.

Forum member The Bubonic Plague had het volgende te vertellen:

“I rang Sony and they said that my code had been redeemed in Germany. Activision support tweeted me saying that my code should work. I don’t know who to trust. I’m not bothered with double XP although it would be nice. I feel that £160 on Care Package Edition is now a waste of money and Activision are just milking it!”

Al met al is dit niet echt een foutloze launch te noemen, van PS3’s die vastlopen, tot een kopie van Mass Effect 2 op de tweede DVD van de PC-versie. Toch twijfelen wij er niet aan dat Activision deze problemen zo snel mogelijk zal oplossen, zoals ze al hebben laten weten via hun twitter. Heb jij zelf iets van deze problemen ervaren, of juist helemaal niet? Laat het ons weten in de reacties beneden.