DayZ is een populaire Arma 2 mod op PC, waarin spelers de zombie apocalypse trachten te overleven door mekaar het leven zuur te maken. Door de enorme populariteit van de mod wordt er momenteel een volledige game rond ontwikkeld. Geestelijke vader Dean Hall staat opnieuw aan het roer en ontwikkelaar Bohemia Interactive staat in voor de productie. Klinkt interessant, en dan drukken we hierbij meteen de hoop uit dat een WarZ debacle dit keer vermeden wordt.

In een interview met het Escapist Magazine heeft Dean Hall nu aangegeven dat Sony interesse toont om DayZ naar de PlayStation 4 te halen. De uitgever heeft het plan inmiddels zelfs al face-to-face met Hall besproken in een meeting. Vaste deals zijn er vooralsnog niet gesloten, waardoor we niet meer kunnen doen dan afwachten. Hall is echter erg optimistisch. Met wat geluk kunnen zombiefans dus binnenkort ook op de PS4 aan de slag met DayZ.

“It appears to be the kind of game that Sony are interested in, I think we just have to wait and see. We’ve talked and met with Sony, and they’re very – you know, they’re obviously interested.”