Gran Turismo, de succesvolle en realistische racefranchise van Polyphony, exclusief voor de gameconsoles van Sony. De eerste vier delen zijn een daverend succes geworden en daarom wachten teveel gamers al veel te lang op deel vijf. Eigenlijk is het heel simpel uit te leggen: door de concurrentie van Forza voor de Xbox 360, wilt de ontwikkelaar simpelweg niet op zijn bek gaan, dus een nog betere game uitbrengen dan al wordt verwacht.

Dit brengt veel stress met zich mee en daar komt Polyphony nu ook achter. Niet alleen de druk van de gamers voelen ze al lange tijd, maar ook Sony hijgt continu in hun nek. Kazunori Yamauchi van Polyphony verteld tegenover GameZine dat de druk van Sony enorm hoog is, omdat Sony de game zo snel mogelijk uit wil laten komen.

Uiteindelijk werpt dit volgens hem wel zijn vruchten af. Door de enorme druk van de kant van Sony hebben ze wel een team weten op te bouwen die keihard werkt aan een prachtige game. Hij noemt het zelfs een heuse familie wat er is ontstaan binnen de ontwikkelaar en met de mensen van Sony. Een betere samenwerking kan je niet wensen.

“Not in terms of content, but the pressure really, if we can call it that, of the delivery dates are sometimes difficult to bear. The most important people in my life and close work are of course employees Polyphony. We are like a family. On the other hand, some people at Sony helped me and help them grow professionally. And those people I work and my devotion I’m happy to help all I can.”