Een tijdje terug ging de website evenals video’s van XCOM plots offline, wat suggereerde dat de game geannuleerd zou zijn. Kort daarop ontving Videogamer een pakketje wat toch wel heel duidelijk gelinkt kon worden aan XCOM.

Een doorstart van de game lijkt dus al bijna een feit, welke volgens geruchten The Bureau gaat heten. Logische naam als je bedenkt dat je de strijd met de aliens co√∂rdineert vanuit een ‘bureau’. Dit was al eerder te zien in trailers en hiermee wil 2K Games wellicht de game apart zetten van het al verschenen XCOM: Enemy Unknown en het klassieke origineel.

De bovenstaande video genaamd; ‘What Happened in 62’, kun je ook linken aan XCOM. De setting lijkt immers heel veel op dat van de game. Op het laatst zien we een jongen op de fiets ergens naar kijken. Wij gokken dat de jongen kijkt naar het rechthoekige object wat wij eerder zagen in trailers van XCOM.

Zoals het er nu naar uit ziet zal de game opnieuw onthuld worden en wel op 26 april wat aanstaande vrijdag is. Lennard was vorig jaar op de E3 al onder de indruk van de game en hier kun je zijn impressie ervan lezen.