Het financiële jaar 2014 ziet er voor Take-Two Interactive erg gunstig uit met de release van een nieuw deel in de allergrootste franchise waarvoor zij als uitgever functioneren, Grand Theft Auto V. Bij ieder deel werden de verkooprecords van het vorige deel verbroken en de verwachtingen voor GTA V zijn dan ook erg hoog, torenhoog zelfs – maar niet onrealistisch.

Op de Cowen Technology, Media & Telecom conferentie sprak Take-Two CEO Strauss Zelnick over het bedrijf en natuurlijk GTA V. Hierbij gaf hij aan dat de uitgever verwacht dat GTA V binnen een jaar maar liefst 18 miljoen keer verkocht gaat worden. Dit baseert Zelnick op onder andere de pre-orders die al enige tijd aan de gang zijn en die gaan blijkbaar extreem goed, dat valt althans uit zijn woorden op te maken.

“very, very, very, very, very, very well”

De totale verkopen van GTA IV staan momenteel op 25 miljoen wat natuurlijk een prachtig aantal is, maar toen die game uitkwam was de installed base driemaal zo klein als dat deze nu is. Het is dus geen gek idee dat Take-Two de verwachtingen voor GTA V erg hoog heeft staan. Geef ze eens ongelijk.