De PlayStation 4 gaat geen games van vorige generaties ondersteunen, althans niet in fysieke vorm, zo kondigde Sony eerder aan. Er zullen echter wel een paar verschillende opties beschikbaar zijn om toch de games van de PS3 en eerder te kunnen spelen – waaronder zeer waarschijnlijk de stream service Gaikai – alsook oudere games die beschikbaar worden gemaakt via het PlayStation Network.

Uiteraard blijft er ook altijd de optie om een game volledig te porten naar de PS4 en dat is de kant die zowel de MMORPG DC Universe Online  als de MMOFPS Planetside 2 (nu nog exclusief voor PC) opgaan, aldus Sony Online Entertainment.

Dit is natuurlijk goed nieuws, want in principe zijn en blijven de games gratis om voor iedereen te downloaden en te spelen. Een gratis MMO is nooit mis, zullen we maar zeggen.

Als je misschien al een vaag idee had dat Planetside 2 naar de PS4 zou komen, dan komt dat waarschijnlijk door een eerder bericht waarin een ondernemer zo slim was geweest om praktisch te confirmeren dat het team werkende was aan een next-gen versie.